Gazete Vatan Logo

CHP’de pazar randevusu

Ana muhalefet partisi CHP’de olağanüstü kurultay için yeterli imza toplayamayan muhalifler, pazar günü tüzük kurultayına gidip gitmemeyi tartışacak. Ankara Latanya Otel’deki toplantı için delegelere mesaj gitti

CHP’de pazar randevusu

CHP’de olağanüstü kurultay için harekete geçip yeterli imza toplanamayan muhalifler tüzük kurultayına gidip gitmemeyi tartışmak için yarın Ankara’da buluşuyor.

Delegelere mesaj gitti

Muhaliflerin oluşturduğu Çağrı Grubu, tüzük kurultayı önerisini tartışmak için imzasını veren delegelerle pazar günü Ankara’daki Latanya Otel’de toplanmak için mesaj gönderdi. Çağrı Heyeti adına delegelere gönderilen mesajda şöyle denildi:

‘Sevgili Yol Arkadaşımız’

Olağanüstü Kurultay çağrısında bulunan delegelerimiz ile bir araya gelip bundan sonraki yol haritamızı belirlemek üzere 12.08.2018 Pazar günü saat: 14.00’te Ankara Latanya otelde toplantı düzenleyeceğiz. Düşünceleriniz bizim için önemlidir. Katılımınızı rica ederiz.”

İnce de katılacak

Muharrem İnce’nin de katılacağı toplantıda tüzük kurultayı önerisi tartışılacak. Bu toplantıda alınacak karar doğrultusunda pazartesi Noter’e gidilerek, tüzük kurultayı için imza verilecek. Tüzük kurultayına gidilebilmesi için toplam delegelerin yüzde 20’sinin imzası yetiyor. Bu da 248 delegeye denk düşüyor. Muhalifler, tüzük kurultayında 622 imza toplayarak, genel başkan seçimi yapmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Tepki istifaları

Bu arada Kılıçdaroğlu’nun A Takımı’nı yenileme kararı da partideki kavgayı durdurmadı. Yönetime tepki gösteren Kandıra ilçe örgütü istifa etti. Kandıra İlçe Başkanı Gülay Vurmaz Eyisabuncular, ana kademe yönetimi ve kadın kolları olarak görevlerinden istifa kararı aldıklarını açıkladı.

Seçimde başarısız oldukları için bu kararı aldıklarını aynı tavrı parti yönetiminden de beklediklerini vurgulayan Eyisabuncular, “Seçim başarısızlığını başka partilerin oy kaybıyla kıyaslamak, geçici bahaneler bulup hiçbir şey olmamış gibi sabitliğe devam etmek zaman kaybı ve basiretsizliktir. Kandıra ilçe örgütü kısa süre önce olağanüstü kurultaya imza vermiştir. Mevcut kadrolarla devam etmek yerel seçimlerde ‘Bile bile lades’ demektir” açıklaması yaptı.

Başkan’ın koruması tutuklandı

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün koruması Mehmet Ali Başkale, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden ağır hakarette bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Başkele, adliyeye sevk edildi. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu’na çıkarılan şüpheli Mehmet Ali Başkale, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla ve tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, bir kez daha sorguladığı Ali Başkale’yi tutukladı.

Haberin Devamı