Gazete Vatan Logo

CHP’de imza düğümü bugün çözülüyor

Günlerdir süren kurultay tartışması son buluyor. Genel Merkez “625 değil 500 imza var” derken, muhaliflerin sözcüsü Usluer, kesin konuştu: İmzaları bugün saat 16.00’da teslim edeceğiz

CHP’de imza düğümü bugün çözülüyor

CHP’de kurultay bilmecesi bugün çözülüyor. Muhalifler, olağanüstü kurultay için toplanan imzaların 625’e ulaştığına ısrar ederken, bu çıkışı gerçekçi bulmayan Genel Merkez, “Önce imzaları görelim. İmzalar da 625 değil 500 civarında” karşılığını veriyor. İmza tartışması sürerken, muhalifler toplanan imzaların, bugün saat 16.00’da genel merkezine verileceğini açıkladı.

Düğüm çözülüyor

CHP kurultay delegelerinin 16 Temmuz’da olağanüstü kurultay talebiyle noter kanalıyla başlattıkları imza süreci 30 Temmuz Pazartesi günü tamamlandı. Muhalifler, “Değişim ve Umut Kurultayı” adı altında toplanan imzaların salt çoğunluğunu geçtiğini duyurdu. Genel Merkez kaynakları ise muhaliflerin açıklamasını gerçekçi bulmuyor. Karşılıklı açıklamaların ardından, kamuoyunda hakim olan görüş ise imzaların tesliminden sonra da CHP’de kurultay tartışmalarının bitmeyeceği yönünde.

Kurultay için gerekli sayının kritik eşikte kalması durumunda sürecin mahkemeye taşınma ihtimali de bulunuyor.

Twitter’dan duyurdu

Dün gün boyu tartışmalar sürerken, akşam saatlerinde imzacıların sözcülüğünü yapan Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımda, toplanan imzaları bugün saat 16.00’da genel merkeze götüreceklerini ifade etti.

Haberin Devamı

CENAZEYE OMUZ VERDİ

Kılıçdaroğlu’ndan ‘imza’ sorusuna yanıt yok

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin önceki dönem milletvekili ve Antalya Belediyesi’nin eski başkanı Mustafa Akaydın’ın eşi Dr. Günseli Akaydın’ın Antalya’daki cenaze törenine katıldı. Cenaze namazına kadar Muratpaşa Belediyesi’nin Gençlik Merkezi’nde bekleyen Kılıçdaroğlu, ardından cenaze namazının kılındığı Muratpaşa Camisi’ne yürüyerek geçti. Kılıçdaroğlu, burada taziyeleri kabul eden Mustafa Akaydın’a baş sağlığı diledi. Cenaze namazına çok sayıda siyasetçi katıldı. Cenaze namazı öncesi namazı kıldıran imam, iki defa ‘Rahmetli Nurseli’ deyince eşi Mustafa Akaydın, imamı uyararak adının ‘Günseli’ olduğunu söyledi. Namazın ardından Kılıçdaroğlu’nun omuz verdiği Günseli Akaydın’ın cenazesi, Uncalı Mezarlığı’nda toprağa verildi. Törenden sonra gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, muhaliflerin kurultay için imza toplamalarıyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Haberin Devamı