Gazete Vatan Logo

CHP'de hareketli günler

Yerel seçimler için kulis çalışmaları hızlandı. İşte öne çıkan isimler

CHP’nin en fazla aday adayı Çankaya’da bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise CHP’de üç isim öne çıkıyor. CHP İstanbul için anket yapacak...

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’ın CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını açıklamasının ardından diğer il ve ilçelerin aday adayları da görücüye çıkmaya başladı. Yerel seçimlere kısa bir süre kala genel merkeze gelerek kulis çalışmalarını başlatan aday adaylarının büyük bir kısmının ise eski milletvekilleri olması dikkat çekti.

Çankaya...

Karayalçın’ın Ankara adaylığının kesinleşmesinden sonra gözler başkentin merkez ilçelerine çevrildi. CHP’nin en fazla aday adayı Çankaya’da bulunuyor. Ses kaseti çıktıktan sonra adaylığının sıkıntıya girdiği iddia edilen mevcut başkan Muzaffer Eryılmaz bir kez daha şansını denemek istiyor. Çankaya için ismi geçen diğer aday adaylar ise şunlar: Alevi Araştırmalar Merkezi Başkanı Ali Yıldırım, CHP PM üyesi Levent Gök, Eski Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, Levent Tosun, Eski CHP yöneticisi sendikacı Yaşar Seyman, Eski belediye başkanları Doğan Taşdelen ve Haydar Yılmaz.

İzmir’e 3 aday adayı

Başbakan Erdoğan’ın kazanılmasını istediği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise CHP’de üç isim öne çıkıyor. Mevcut Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun adaylığını açıklamasının ardından yıllarca Urla Belediye Başkanlığı yapan ve şu anda İzmir Milletvekili olan Bülent Baratalı ile eski DSP milletvekili Hakan Tartan’ın adaylıkları da konuşuluyor. CHP lideri Baykal’ın Kocaoğlu ismine sıcak baktığı belirtilirken, il milletvekilleri ve örgütün Kocaoğlu’nun adaylığına karşı çıktıkları ifade edildi.

İstanbul’a anket

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise anket yapacak. İl Başkanı Gürsel Tekin, üç ayrı anket firmasına yaptıracakları anketin sonucuna göre aday tespitini yapacaklarını belirtirken son günlerin parlayan yıldızı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti örgütü tarafından desteklendiği ileri sürüldü. Kılıçdaroğlu’nun her fırsatta böyle bir talebi olmadığını belirtmesine rağmen CHP’lilerin ankette Kılıçdaroğlu’nun birinci çıkacağından emin oldukları ifade edildi. İstanbul için Kılıçdaroğlu’nun yanısıra İlhan Kesici, Cem Kozlu, Uğur Dündar ve Tanıl Küçük gibi isimler de konuşuluyor.

CHP’nin Şişli’de Mustafa Sarıgül’ün karşısına ise Berhan Şimşek’i çıkartabileceği tahmin ediliyor.

Adaylıkları garanti

CHP kulislerinde adaylıkları garanti görülen bazı yerler ve isimler ise şöyle:

Gaziantep: Eski Bakan Mustafa Yılmaz

Kocaeli: Eski Başkan Sefa Sirmen

Antalya/Muratpaşa: Mevcut Başkan Süleyman Evcilmen

Antalya/ Konyaaltı : Mecvut Başkan Muhittin Böcek

Zonguldak/Ereğli: Eski Başkan Halil Posbıyık.

Haberin Devamı