Gazete Vatan Logo

CHP'de gözler bu iki isimde!

CHP ve MHP, cumhurbaşkanlığı için çatı aday olarak belirlenen Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylık başvurusunu dün 111 imza ile yaparken CHP’de arlarında İstanbul Millevtekili Oktay Ekşi, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın da bulunduğu 21 milletvekili imza vermedi.

Bu fire üzerine umutlanan muhalifler, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan’ı aday göstermek için gereken 20 imzaya ulaşmak için yoğun kulis faaliyeti yürütüyor. İhsanoğlu’nun adaylık başvuru dilekçesine MHP “tam kadro” imza verirken CHP içinden 21 fire geldi. İhsanoğlu’nun “Siyasal İslamcı olduğu, CHP ilkeleri ile uyuşmadığı” gerekçesiyle imza vermek istemeyen milletvekillerinden bir bölümü CHP grup yönetiminin yoğun baskısı üzerine imza vermeye ikna

oldu.

Bu çerçevede başlangıçta İhsanoğlu’nun adaylığına imza vermeyeceğini ifade eden Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Bursa Milletvekili Kemal Ekinci, yine ulusalcı kanatta yer alan Tanju Özcan, Gürkut Acar, Gülsün Bilgehan imza vermeye ikna olurken, İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi ve Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, İhsanoğlu için imza vermeyerek “sürpriz” yaptı. Aylin Nazlıaka, Cumhuriyet’e “Partimizde biat kültürü olmadığı için gurur duyuyorum” değerlendirmesini yapmakla yetindi. Eski Genel Başkan Deniz Baykal ve kendisine yakın milletvekilleri de İhsanoğlu için imza vermedi. CHP’de İhsanoğlu için imza vermeyen diğer isimlerse şunlar: İstanbul Milletvekili Nur Serter, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, İstanbul Milletvekili Süheyl Batum, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, eski genel başkan yardımcıları Adnan Keskin, Gökhan Günaydın, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Antalya milletvekilleri Yıldıray Sapan, Osman Kaptan, Arif Bulut, Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Mersin Milletvekili İsa Gök ve Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu.

Haberin Devamı

Tarhan için yoğun kulis

CHP’de Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in başını çektiği muhalif milletvekilleri ise Tarhan’ı aday göstermek için yoğun kulis faaliyeti yürütüyor. Tarhan’ı aday göstermek isteyen muhalifler, bazı milletvekillerinin İhsanoğlu’nun adaylık başvurusundan imzalarını çekmeleri için de kulis yürüttü. Ancak imza çekme olmayınca, imza vermeyen milletvekilleri tek tek aranarak Tarhan için imza istendi. Muhalifler bugün bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacak.

Haberin Devamı

20’ye ulaşmak zor

Ancak İhsanoğlu için imza vermeyen milletvekillerinin bir bölümü “alternatif adaya” da karşı çıkıyor. Bu çerçevede Aylin Nazlıaka, Güldal Mumcu ve Şevki Kulkuloğlu parti içinden ikinci aday çıkarılmasına karşı çıkıyor. Eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın da alternatif aday arayışına karşı olduğu belirtilirken kendisine yakın milletvekillerinin büyük bölümünün de Tarhan için imza vermeyeceği konuşuluyor. (Cumhuriyet gazetesi)