Gazete Vatan Logo

CHP'de büyük şüphe!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kaybetmesi üzerine CHP'de tartışmalar başladı.

CHP'li vekiller parti yönetimi sert bir şekilde eleştirirken bazı çevreler bu başarısızlık nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu kararının doğru olduğunu, bir daha aday gösterme imkanları olsa yine İhsanoğlu'nu göstereceğini açıkladı.

Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık, İhsanoğlu'nun adaylığıyla ilgili CHP'de başlayan tartışma ve şüpheleri kaleme aldı.

İşte Aşık'ın yazısındaki o bölüm:

Kemal Kılıçdaroğlu kendisi adına tatsız biten seçimin ardından:

- Bugün seçim olsa yine Sayın İhsanoğlu’nu aday gösterirdim.

- Tatilciler, boykotçular olmasaydı Erdoğan yüzde 51 oy oranını bulamayacaktı...

- Erdoğan’ı yüzde 55-57 gösteren o araştırmalar, yurttaşlarımızın sandığa gitmesini engelledi.

Gibi tesellilere yöneldi. Ama bunlar boş teselliler.

Aslında sorun seçim sonucunun da ötesinde bir yerde duruyor... Sorun Ekmeleddin İhsanoğlu’nun aday gösterilme biçimidir.

Malum... Ekmeleddin İhsanoğlu adı ne CHP yetkili kurullarının toplantılarında... Ne Kemal Kılıçdaroğlu’nun sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı toplantılarda geçti. Tek bir kişinin bile aklına “Ekmeleddin” adını telaffuz etmek gelmedi.

Haberin Devamı

Kemal Bey son gün Devlet Bahçeli ile görüştükten sonra elini şapkanın içine soktu, oradan tavşan çıkarır gibi İhsanoğlu adını çıkarıp masaya koydu...

Genel Başkan eğer CHP’de görevine devam edecekse Ekmeleddin İhsanoğlu adının kendisine hangi çevrelerden fısıldandığını hatta dayatıldığını açıklamalıdır.

Yoksa partililer ve seçmenler şöyle düşünecekler...

“Demek ki bu partinin bir görünen yetkili kurulları var... Bir de perde arkasında görünmeyen beyinleri. Kritik zamanlarda o meçhul kaynaklar Genel Başkan’ın kulağına kimi isimler veya siyasetler fısıldıyor. Genel Başkan da o kaynakları partinin yetkili kurullarının önüne geçirerek gelen talimatı uyguluyor.”

Partililerin ve seçmenin bu kuşkulara kapılmaması için sebep var mı?

O yüzden Kemal Bey, Ekmel Bey projesinin kaynağını açıklamalıdır.