Gazete Vatan Logo

CHP’de az oy gelen yerlere ulaşma hedefi

Kurultay tartışmalarının yaşandığı CHP’de parti yönetimi, gözünü yerel seçimlere çevirdi. İlk olarak 24 Haziran seçimlerinde aldığı oyları analiz edecek olan anamuhalefet partisi, yeterli oy gelmeyen bölgelerdeki halka ulaşmaya çalışacak

CHP’de az oy gelen yerlere ulaşma hedefi

24 Haziran seçimlerinin ardından kurultay tartışmalarının yaşandığı CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “parti içi tartışmaların bir kenara bırakılarak yerel seçimlere güçlü bir şekilde hazırlanılması” talimatını verdi. Bu kapsamda bir çalışma yapan anamuhalefet partisi, ilk olarak CHP’nin ve “Millet İttifakı”nın 24 Haziran seçimlerinde aldığı oyları analiz edecek. Oyların 81 il ve 900’ün üzerindeki ilçedeki dağılımı detaylı incelenerek, CHP’ye yeterli oy gelmeyen bölgelerdeki halka ulaşılmaya çalışılacak. Parti örgütlerinin aktif görev alacağı bu süreçte, il ve ilçelerin yaşadıkları sorunlar net bir şekilde ortaya konarak, çözüm önerileri halka anlatılacak.

Adaylar eylülde açıklanacak

Özellikle büyükşehirlerdeki seçmenlere yönelik strateji geliştirilerek, Kılıçdaroğlu’nun koyduğu hedef doğrultusunda “Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Balıkesir, Denizli, Bursa ve Antalya belediyeleri alınmaya çalışılacak. Belediye başkan adaylarını eylül ayına kadar açıklamayı planlayan parti yönetimi, en doğru adayların belirlenmesi için anket çalışmaları yapıp, kanaat önderleriyle bir araya gelecek. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un koordinatörlüğünde hazırlanan “CHP Yerel Yönetim Vizyonu” da gelecek günlerde kamuoyuyla paylaşılacak.

Haberin Devamı

İl başkanlarıyla toplantı

CHP, yerel seçimlerde başarıyı sağlamak için kısa vadede 24 Haziran seçimlerinin ardından örgütlerde yaşanan moral bozukluğuna son vermeyi hedefliyor. Bu kapsamda, seçim sonuçlarına ilişkin hazırlanan detaylı analiz, Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP’li belediye başkanları ve il başkanlarının katıldıkları toplantılarda masaya yatırılacak. “Hedef 2019 yerel seçimleri, parti içi tartışmalarla kaybedilecek zaman yok” mesajının verileceği toplantılarda, örgütlerin daha aktif çalışıp halka ulaşmalarını sağlayacak yol haritaları oluşturulacak. Bu doğrultuda, bazı genel başkan yardımcıları ve milletvekillerinin de parti örgütleriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

Seçim sonrası ilk temasta yol haritasını konuştular!

Haberin Devamı

24 Haziran seçimlerinin ardından birkaç kez telefonda görüşen ancak sekiz gündür yan yana gelmeyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün akşam Ankara Marriot Otel’de ilk kez yüz yüze görüştü. Kılıçdaroğlu ve İnce’nin eşleriyle birlikte katıldığı, ve saat 20.00 sularında başlayan yemekli görüşme yaklaşık 3 saat sürdü.

İnce’nin 81 il gezisi

Sıcak bir sohbet havasında, aile konularıyla başlayan görüşme, ilerleyen dakikalarda siyasi boyut kazandı. Görüşmede Kılıçdaroğlu ve İnce’nin seçim sonuçlarının ardından ortaya çıkan tabloyu değerlendirdiği, partide başlayan olağanüstü kurultay tartışmalarına ilişkin görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi. Görüşmede, İnce’nin yarın Erzurum’dan başlatacağı 81 il gezisi ve bundan sonraki siyasi rolünün ne olacağına ilişkin değerlendirmelerde bulunulduğu kaydedildi. Yerel seçimlerin de değerlendirildiği görüşmede, partinin bundan sonraki yol haritasına yönelik de fikirlerin paylaşıldığı belirtildi.

Görüntü vermediler

Kılıçdaroğlu ve İnce oteldeki görüşmeye, gazetecilerin bulunduğu ön kapı yerine arka kapıdan girdi. İki isim görüşmenin ardından yine arka kapıdan ayrıldı. Gün içinde de görüşmenin nerede ve ne zaman yapılacağına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Kılıçdaroğlu ve İnce görüşmeye ilişkin olarak da açıklama yapmamayı tercih etti.

Haberin Devamı