Gazete Vatan Logo

CHP’de aday rahatsızlığı!

Başbakan Erdoğan’ın 11’i büyükşehir 32 il belediye başkanının açıklamasıyla gözler CHP'ye çevrildi

CHP’de aday rahatsızlığı!

Adayların açıklanmasının gecikmesi parti içinde rahatsızlık yarattı. Kılıçdaroğlu’nun adayları ABD dönüşü açıklaması bekleniyor.

Başbakan Erdoğan’ın 11’i büyükşehir 32 il belediye başkan adayını geçtiğimiz hafta açıklamasının ardından ana muhalefet de adaylarını açıklamaya hazırlanıyor. 1’i büyükşehir 16 belediye başkan adayı belirlenen CHP’de partililer ve bazı parti yöneticileri, “Çalışmalara en erken biz başladık ancak aday açıklamada geriye düşüldü” diyerek rahatsızlıklarını dillendirirken, adayların büyük oranda bu ayın ortasına kadar açıklanması bekleniyor.

Yerel seçimlere iddialı girmek isteyen CHP’de adayları belirlemek için çalışan 5 kişilik komisyon geceli gündüzlü mesai yapıyor. Komisyonun bu ayın ortasında yapılacak Parti Meclisi’ne 300 adaya ilişkin daha sunum yapması bekleniyor. Kasım ayında yapılan PM toplantısında 295 yerde aday belirlenmişti. CHP PM’nin 15 Aralık Pazar günü toplanması bekleniyor. CHP kulislerine göre bazı illerde son durum şöyle:

CHP’de aday rahatsızlığı

İSTANBUL: Mustafa Sarıgül’ün ön seçim yapılması talebini, Kılıçdaroğlu’nun, “Ön seçime gerek yok” diyerek reddettiği ifade edildi. Sarıgül’ün adaylığının 15 Aralık’tan sonra gerçekleştirilecek yeni İl Başkanlığı binasının açılış töreninde kamuoyuna ilan edilebileceği iddia ediliyor. 17 ilçede dün eğilim yoklaması yapan CHP’de halen görev yapan 13 belediye başkanının bazıları değiştirileceği kaydediliyor.

ANKARA: Son anket tamamlamak üzere. Ankette, Muharrem İnce, Aylin Nazlıaka, İlhan Kesici, eski ANAP Milletvekili Lütfullah Kayalar ve eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım adları yer alıyor. Muharrem İnce ismine CHP MYK’dan karşı çıkanların olduğu ileri sürülüyor. Adayın Nazlıaka ya da Yıldırım olması bekleniyor.

İZMİR: Kulislerde İzmir’de mevcut başkan Aziz Kocaoğlu’nun adaylık için ikna olduğu belirtilse de, bazı milletvekillerinin Kocaoğlu’yla devam edilmemesi talebini ilettiği öğrenildi. Kocaoğlu olmazsa İzmir için Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın isimleri geçiyor. Karşıyaka Belediye Başkan adaylığı isteyen İzmir İl Başkanı Ali Engin’in, bu talebinin geri çevrildiği kulislere yansıdı.

YARIŞ SIKI: Mersin ve Antalya’da kıyasıya yarış yaşanıyor. Mersin’de mevcut Başkan Macit Özcan, Mersin Büyükşehir Belediyesi için aday adaylık başvurusu yapan Fikri Sağlar ve İstemihan Talay ile yarışıyor. Mersin örgütü ve bazı parti yöneticileri Özcan ile devam edilmesine yönelik kulis faaliyetleri yürütüyor. Antalya’da ise Belediye başkanı Mustafa Akaydın ile devam edilmesi yönünde kulis çalışmaları sürse de, Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan ve Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’in isimleri başkan adaylığı için geçiyor.

Altınok adaylık için CHP’ye haber saldı

AKP’den bir önceki dönemde Keçiören Belediye Başkanlığı yapan Turgut Altınok’un, bu seçimde CHP’den aday gösterilmek için bazı parti yöneticileri ile temas kurduğu, ancak belediye başkanlığı döneminde özellikle ilçedeki Alevilere yönelik sert tutumu nedeniyle bu talebin yerine getirilmesinin zor olduğu ifade ediliyor.

16 İLDE ADAY BELLİ

CHP PM, 16’sı il toplam 295 seçim noktasında belediye başkanı adaylarını belirledi. Belediye başkanlıkları ilan edilen 16 il merkezi şöyle:

Adıyaman: Zeynel Bakır

Aksaray: Doğan Koşar

Ayfon: Mehmet Ecer

Bolu: Mehtap Özcan Mısırlıoğlu

Burdur: Orkun Ercengiz

Çankırı: Taner Karagöz

Giresun: Kerim Aksu (Mevcut başkan)

Gümüşhane: Cem Köksal

Isparta: Lütfi Çakmakcı

İzmit: Sefa Sirmen.

Karaman: Merih Ünver

Malatya: Hakan İnciatya

Nevşehir: Serkan Sağlamer

Sinop: Baki Ergül (Mevcut başkan)

Sivas: Gülümser Heper

Ordu: Seyit Torun (mevcut başkan)

Osmaniye: Haydar Aktürk

Haberin Devamı