Gazete Vatan Logo

CHP'de Adana ve Uşak sürprizi

CHP MYK, Adana Büyükşehir ve Uşak Belediye Başkan adaylarını belirledi.

CHP'de Adana ve Uşak sürprizi

CHP'de günlerdir çok tartışılan iki adaya vize çıkmadı. Adana'da Aytaç Durak yerine Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan aday gösterildi. Uşak'ta da MHP'den ayrılan Ali Erdoğan aday gösterilmedi. İstanbul'da da CHP'nin elinde olmayan 23 ilçe belirlenirken Fatih'te Sabri Erbakan CHP'nin adayı oldu.



CHP Parti Meclisi, Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanarak 15'e yakın il olmak üzere 200'e yakın yerde aday adaylarını belirledi. Adana Büyükşehir Belediyesi için adı geçen Aytaç Durak isminden vazgeçilirken, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'ın Büyükşehir'e aday olması karar bağlandı. Büyükşehir aday adayı Soner Çetin de Çukurova Belediye Başkan adayı oldu.



Dilek Akagün Yılmaz daha önce bir grup toplantısında Tanrıkulu'na "CIA ajanı" diye bağırmış ve disipline sevk edilmişti. Dün Tanrıkulu Ali Erdoğan isminde "sakınca olmadığını" MYK'da açıklasaydı, Erdoğan CHP'nin Uşak adayı olacaktı. CHP kulislerinde "Dilek Hanım Sezgin Bey'e teşekkür etsin" espirileri yapıldı.



Mersin Büyükşehir'de 22 Aralık'taki PM'de Macit Özcan ismi açıklanması üzerine bir grup Mersin'li Genel Merkez'e gelerek Özcan ismine tepki göstermişti ve yeniden değerlendirilmesi istenmişti. MYK'da konu gündeme gelirken Kılıçdaroğlu'nun, "Açıklanan aday değiştirilmez. PM onayladı adayımız bellidir. Bu yola gidilirse her yerde benzer talep gelebilir" diyerek konuyu kapattı. PM'de de konu gündeme gelirken Fikri Sağlar, tek imzalı dilekçe ile Mersin'in yeniden görüşülmesini istedi. Ancak en az 12 imza gerektiğinden dilekçe işleme alınamadı.



İSTANBUL ADAYLARI

İstanbul'da CHP'nin elinde olmayan ilçe belediyeleri de PM'de gündeme geldi. İstanbul'da ise AKP'nin yönetimindeki 23 ilçesinin adaylarının belirlenildiği öğrenildi. AKP'nin kalesi olarak bilinen Fatih'te CHP; eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın yeğeni Sabri Erbakan ile yarışa girecek. CHP; yine AKP'nin güçlü olduğu Ümraniye'de Sacit Eyüboğlu, Bağcılar'da ise din sosyologu Muhammet Çakmak ile seçmenlerden oy isteyecek. CHP; Kağıthane'de Serdar Kurşun, Bahçelievler'de Saffet Bulut, Tuzla'da Cemil Ekşi, Zeytinburnu'nda Mustafa Fazlıoğlu, Başakşehir'de Özgür Karabat, Beykoz'da Hızır Yılmaz, Beylikdüzü'nde Ekrem İmamoğlu, Eyüp'de Selami Çelebioğlu, Gaziosmanpaşa'da Selahattin Meriç, Güngören'de Ahmet Güzel, Bayrampaşa'da Bahri Sipahi, Sancaktepe'de Özgen Nama, Esenyurt'ta Gürbüz Çapan, Pendik'te Tuncer Özyavuz, Sultangazi'de Ali Acar, Şile'de Aras Aslan, Arnavutköy'de Ruhi Tuncel, Sultanbeyli'de Mustafa Çolak, isimleri üzerinde uzlaşmaya vardı.

İstanbul'un ilçe adaylarının belirlenmesi sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül'e yakın isimlerin tercih edilmesi dikkati çekti.

TRAKYA'DA DEĞİŞİM BEKLENTİSİ

CHP, Çorum'da DP'den hafta içi CHP'ye katılan Kenan Nuhut'u, Tunceli Belediyesi için Hızır Aytaç'ı, Denizli Belediye Başkan adaylığı için Kazım Arslan'ı, Zonguldak'ta Muharrem Akdemir'i, Hakkari Nazım Ertuş'u, Kırşehir Belediye Başkan adaylığı için Deniz Akpınar'ı ve Şanlıurfa Belediye Başkan adaylığı için ise Hale Soran'ın ismini belirledi.. Toplantıda CHP'nin belediye başkanlıklarını yönettiği Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nin dünkü toplantıda ele alınmaması dikkati çekti. Bu illerin Şubat ayına bırakılması, "Mevcut başkanlar değiştirilecek" yorumlarına yol açtı.

ŞUBAT'TA TOPLANTI

CHP yerel seçim endeksli son toplantısını Şubat ayının ikinci haftasında yapacak. Burada İstanbul, Ankara ve İzmir'de CHP'nin kalesi olarak nitelenen ilçeler ele alınacak. CHP'nin kalelerinde aday belirlemenin sona bırakılmasında, mevcut aday adaylarının küstürmeme eğiliminin öne çıktığı ifade ediliyor. Bu bağlamda Ankara'nın Çankaya, İstanbul'un Beşiktaş, Kadıköy, Şişli, Bakırköy, Ataşehir, Kartal, İzmir'in Karşıyaka, Konak, Bornova, Buca, Antalya'nın Muratpaşa, Konyaaltı ilçelerinin yanı sıra Aydın'ın ve Muğla'nın bazı ilçelerinin de bu toplantıda ele alınması öngörülüyor. Bu toplantıya aday bulmakta zorlanılan Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki Kürt nüfusun yoğun yaşadığı ve CHP'nin geleneksel olarak zayıf olduğu ilçe ve beldelerin de kalabileceği belirtiliyor.



Haberin Devamı