Gazete Vatan Logo

CHP’de 30 Mart depremi!

CHP’de 30 Mart depremi!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, MYK’nın değişeceğini söyledi. Genel başkan yardımcılığı için İlhan Cihaner, Oğuz Oyan, Veli Ağbaba gibi isimler geçiyor.

30 Mart’ta yapılan yerel seçimde beklediği oranın altında kalan CHP, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yönetimde geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirecek. Bu çerçevede, bu hafta yönetim değişikliğine gidilecek. Cuma günü yeni yönetimin açıklanması bekleniyor.





Kapsamlı değişim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, “Beraber güzel bir çalışma dönemi geçirdik. Hepinize teşekkür ederim. MYK’nın yenilenmesi ihtiyacı var. Bununla ilgili çeşitli toplantılar da gerçekleştirdik. Bu konuda yapacağım takdiri anlayışla karşılayacağınızı biliyorum. Zaten hep birlikte Parti Meclisi’nde (PM) çalışmaya devam edeceğiz” diyerek değişim sinyali verdi. Bu mesajın ardından parti kulisleri hareketlendi.

Örgüt Tekin’e verilebilir

Sekiz genel başkan yardımcısının değiştirilmesi veya farklı görev alanlarına kaydırılması bekleniyor. Adı geçen bazı isimler şunlar: Umut Oran, Perihan Sarı, Sezgin Tanrıkulu, Bihlun Tamaylıgil, Nihat Matkap, Bülent Tezcan, Emrehan Halıcı ve Adnan Keskin. Bu isimlerin görevden alınacağı, Nihat Matkap’ın ise görev alanın değiştirileceği konuşuluyor.

Genel başkan yardımcılığına getirilmesi beklenen isimler ise şunlar: Bülent Kuşoğlu, Ekrem Kerem Oktay, Veli Ağbaba, Gaye Usluer, Candan Yüceer, İlhan Cihaner, Aytun Çıray, Oğuz Oyan, Benan Baykal.

CHP kulislerinde konuşulanlara göre Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevi için Erdoğan Toprak ile Gürsel Tekin’in adı geçiyor. Bülent Kuşoğlu’nun Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na, Ekrem Kerem Oktay’ın ise Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine atanması bekleniyor.

‘MYK değişecek’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dünkü MYK toplantısından sonra akşam CNN Türk’te katıldığı programda, değişiklik yapılacağını doğruladı. Kılıçdaroğlu, Cüneyt Özdemir’in “CHP MYK’da değişiklik yaşanacak mı?” sorusuna, “Önümüzdeki süreçte, bu hafta içinde değişiklikler olacak” yanıtını verdi.



Seçim için iki ülkeye gidecek

CHP lideri Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimi için, Türk vatandaşlarının yoğunlukta olduğu en az iki ülkeye giderek, CHP’nin adayına oy isteyecek. CHP’nin Dış İlişkiler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, yurt dışında 2 milyon 700 bin seçmenin bulunduğunu, bunların çoğunun Almanya’da yaşandığını hatırlattı. Türkiye’deki siyasi dengeler ve oy sayısı dikkate alındığında, yurt dışındaki oyların cumhurbaşkanlığı seçimini doğrudan etkileyeceğini dile getiren Loğoğlu, “Yurt dışı için ayrıntılı ve yoğun bir hazırlık içindeyiz” dedi.

Haberin Devamı