Gazete Vatan Logo

CHP'de ‘güçlü genel sekreterlik’ modeli!

CHP'de ‘güçlü genel sekreterlik’ modeli!

Yönetim kadrosu değişen CHP’de yeniden ‘güçlü genel sekreterlik’ modeline dönülüyor. Genel Sekreter Gürsel Tekin ve Tekin Bingöl‘ün örgütleri birlikte toparlayacağı konuşuluyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 6 yeni ismi dahil ettiği yeni MYK’sı partiyi ağustostaki Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile Haziran 2015’teki milletvekili seçimlerine taşıyacak. Örgütlerin talebi doğrultusunda “güçlü genel sekreterlik” modeline geri dönme kararı alan Kılıçdaroğlu’nun, bu model için tüzük kurultayı yapmak yerine kendi onayıyla belirlenecek yeni görev tanımlarının yeterli olacağını düşündüğü konuşuluyor. Kulislerde yeni Genel sekreter Gürsel Tekin ve Tekin Bingöl‘ün örgütleri birlikte toparlama görevi üstleneceği konuşuluyor. CHP’nin yeni katılan isimlerle birlikte yeni A Takımı, şöyle şekillendi:



Önder Sav’la çalıştı

Tekin Bingöl: Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilen Bingöl, Bitlis doğumlu. Tıp doktoru olan Bingöl, eski Genel Sekreter Önder Sav‘a yakın olarak çalıştı. Bingöl Gürsel Tekin’e de yakın bir isim olarak biliniyor.

Haluk Koç: Kamu Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’ndan İdari ve Mali İşlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na kaydırılan Koç, Deniz Baykal’a karşı başkanlık yarışına girmiş, ancak yitirmişti. Koç, Umut Oran’ın yerine atandı.



Bülent Tezcan: Hukuk ve Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürüyor. Tezcan, partinin ulusalcı kanadına yakın isimlerden biri.

Seyhan Erdoğdu: Öğretim üyesi olan Erdoğdu, Parti İçi Eğitimden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirildi. Daha önce uluslararası sendikaların yönetimlerinde de yer alan Erdoğdu, 12 Mart askeri darbesi döneminde iki yıl tutuklu kaldı.

Sezgin Tanrıkulu: Eski Diyarbakır Baro Başkanı Tanrıkulu, yine İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.



Deneyimli gazeteci

Emel Yıldırım: Partinin İletişim, Tanıtım, Basın ve Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Yıldırım, AA, ATV ve CNN Türk’te çalıştı.

Veli Ağbaba: Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Ağbaba, Malatya Milletvekili. Ağbaba, son dönemde Cezaevlerini İnceleme Komisyonu sözcüsü olarak dikkatleri çekti.

Yakup Akkaya: Sendika kökenli olan Akkaya, İşçi ve Memur Sendikaları, Emekliler ve Emek Bürolarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürecek.

Erdoğan Toprak: Eski Devlet Bakanı. İşveren kuruluşlarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürecek.

Merkez sağdan geliyor

Aytun Çıray: Eski Sağlık Bakanlığı Müsteşarı. Merkez sağ kökenli Çıray, Nihat Matkap’tan boşalan STK’lardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapacak.

Faruk Loğoğlu: Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak devam edecek. Washington Büyükelçiliği ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı görevlerini yürüttü.

Faik Öztrak: Ekonomi Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürecek. Hazine Müsteşarlığı görevinde bulundu.

Burhan Şenatalar: Sosyal Politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirildi. 10 Aralık Hareketi sözcülüğü yaptı. Partinin sol kanadının etkin isimleri arasında.

Şafak Pavey: Doğa Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ve insan hakları alanındaki çalışmalarıyla tanınıyor.

Sancar Ayata: AR-GE ve Bilim Yönetim Kültür Platformu’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürecek. Ayata, ODTÜ’de uzun yıllar görev yaptı.

Seçim için sistem kurdu

Emrahan Halıcı: Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürecek. Halıcı, seçim günü kurduğu sistemde yaşanan aksaklıklar nedeniyle çeşitli çevrelerce şikayet edilmişti.

Gürsel Tekin: Kılıçdaroğlu’na en yakın isimlerden. Genel Sekreterliğe kaydırıldı.

Haberin Devamı