Gazete Vatan Logo

CHP: Başbakanlık boşbakanlık oldu

MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na bağlanmasına tepki gösteren CHP’li Levent Gök, “Türkiye’de yeni hukuksuzluklar ve adaletsizlikler yaratılmaya çalışılıyor” diye konuştu

CHP: Başbakanlık boşbakanlık oldu

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, yeni yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) Cumhurbaşkanlığına bağlanmasını eleştirdi. Gök, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin istihbarat kurumu MİT’ten aldığı bilgilerle Türkiye’nin güvenliğini sağlayan Başbakanlığın tüm yetkilerini olduğu gibi bıraktığını ve tam bir “boşbakanlığa” dönüştüğünü öne sürdü.

Devleti yöneten bir Başbakanın, güvenlikle ilgili yetkilerini bırakmaya razı olmasının o Başbakanın, Başbakanlığının içinin boşaltıldığını gösterdiğini iddia eden Gök, “Bu Başbakanlıkta siz artık ne emniyet kuvvetlerine ne İçişleri Bakanlığı ile ne Türkiye’nin bütün güvenlik kuvvetleriyle herhangi bir iş birliği yapamayacak bir başbakan olursunuz. Olaylara vakıf olamaz, yorumlayamazsınız ve olaylar üzerine doğru teşhisler koyarak müdahalede bulunamazsınız” diye konuştu.

‘MİT millilikten çıktı’

KHK ile MİT’in Cumhurbaşkanlığına bağlanmasının “hafiye devleti” kurulmasının önünü açtığını öne süren Gök, MİT’in Cumhurbaşkanı hangi makamda ise oraya bağlandığını bildirdi. MİT’in artık milli olmaktan çıktığı iddiasında bulunan Gök, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Burada Recep Tayyip Erdoğan kendi derin devletini kuruyor. Hem kendi partisinin hem de Türkiye ile ilgili istihbaratı bir hafiye devleti adı altında tanzim eden bir anlayıştır bu. Bu arada MİT Müsteşarı’nın başkanlığında kurulan Milli İstihbarat Koordinasyon Kurulu da Cumhurbaşkanına bağlanmıştır. Cumhurbaşkanı öncelikle Başbakana güvenmiyor, Başbakan MİT’e güvenmiyor, Recep Tayyip Erdoğan hiçbirine güvenmiyor ve illa ‘suyun başında ben olacağım’ diyor. Bu Erdoğan’ın Başbakana olan güvensizliğidir, MİT’e olan güvensizliğidir. Şu anda Milli İstihbarat Teşkilatı millilikten çıkmıştır. Böyle bir tablo bir derin devlet anlayışıyla açıklanır. Vahim bir tablodur.”

Vekillere DGM!

Milletvekillerini soruşturma ve kovuşturmaya yönelik düzenlemeye de tepki gösteren CHP’li Gök, “Bu düzenleme ile milletvekillerine dönük eski Devlet Güvenlik Mahkemelerini hatırlatan özel yetkili mahkeme kuruluyor. Milletvekili üzerinde hükümetin tayin edeceği savcı ve hakimlerle Demokles’in kılıcı gibi sallandırılıcak savcılık ve mahkeme tayin ediliyor” dedi.

Haberin Devamı