Gazete Vatan Logo

CHP: Asla uzlaşmayacağız

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 65. Hükümet’in güvenoyu almasının ardından Meclis’te gazetecilere açıklamalarda bulundu.

CHP: Asla uzlaşmayacağız

Özel şunları söyledi: “CHP olarak bu atama başbakan ve atama bakanlar kuruluna karşı bundan önce yaptığımız muhalefeti daha da güçlendirerek, üzerimizdeki yükün arttığını bilerek, ülkenin her geçen gün biraz daha tek adam yönetimine doğru sürüklendiğinin farkında olarak muhalefetimize güç ve hız vereceğiz. Bundan sonraki süreç hükümet ve Adalet ve Kalkınma Partisi için eskisi kadar kolay olmayacak.”

AK Parti’nin sürece ilişkin takvimi belirlerken CHP’nin bir ay öncesinden belirlenen kamp gününü gözardı ettiğini ve verdiği sözü çiğnediğini iddia eden Özel, “Verdikleri sözü çiğneyen AKP Grubu’na bundan sonraki süreçte Meclisi her anlamda dar edeceğiz” ifadesini kullandı. Özel, bundan sonraki çalışmalarda asla AK Parti ile uzlaşı içine girmeyeceklerini bildirdi.

‘Gezi’ tartışması

Genel Kurul’daki güvenoylaması öncesinde, Gezi olaylarının yıl dönümü nedeniyle, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı arasında Meclis’te kısa süreli tartışma yaşandı. Gök, İstanbul’un fethini andığı konuşmasında Gezi olaylarının 3’üncü yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, “İstanbul, bundan 3 yıl önce tabiatı korumak için binlerce insanın hem İstanbul’da İstanbul halkının öncülüğünde ağaçlara sahip çıktığı bir kenttir. Gezi olaylarında çevre hakkını savunan ve despotizme karşı dik duran bütün Türkiye halkına selam olsun” ifadelerini kullandı. Bostancı ise, “Gezi olayı, sahada, seçim sandığında alt edilemeyen iktidarlara karşı muhalif enerjiyi çeşitli vesilelerle toparlayıp sokaklarda kaos çıkartarak, demokratik iktidarları zor durumda bırakma girişimlerinin çeşitli küresel örneklerinden birisi olarak yaşanmıştır” dedi.

Haberin Devamı