Gazete Vatan Logo

CHP Ankara İl Başkanı Keskin'den tepki çeken gaf

ANKARA'nın Balâ İlçesi'nde partisinin ilçe kongresine katılan CHP İl Başkanı Adnan Keskin'in, Rahmetli babam Ankara'dan aldığı koyunları, Şereflikoçhisar'a götürürken yolda Balâ'ya gelince koyunlarını çalıyorlar şeklinde anı diye anlattığı sözlerindeki gaf tepki çekti. Tepkisini dile getiren partililer, olayın gece saatlerinde koyunların korunaksız olduğu için yardım amaçlı Yeniköy Mahallesindeki ağıllarda barındırılmasından ibaret olduğu söylendi.

CHP Ankara İl Başkanı Keskin'den tepki çeken gaf

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, partisinin Balâ İlçe Başkanlığının 11'inci olağan kongresine katıldı. İlçe binasında düzenlenen kongre saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Divan başkanlığını Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu'nun yaptığı kongrede Başkan Keskin'in yaptığı konuşmasının Balâlılarla ilgili kısmı tepki topladı.

Konuşmasında kendisinin Şereflikoçhisar ilçesinden olduğunu hatırlatan CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Celeplik yapan rahmetli babam Ankara'dan aldığı koyunları Şereflikoçhisar'a götürürken yolda Balâ'ya gelince koyunlarını çalıyorlar. Allah rahmet eylesin babamda jandarma komutanına gidiyor. Jandarma komutanı, muhtara götürüyor bütün koyunlarını geri topluyorlar. Her ağılda varmış bizim koyun" diye konuştu. Başkan Keskin'in bu sözleri tepki topladı. Ertuğrul Sevinç isimli bir partili, "Siz böyle bir suçlamada bulunamazsınız. Balâlılar olarak biz havası sert insanı mert insanlarız. Partilimde olsa il başkanımda olsa, ilçem hakkında kimseyi kötü, yalan konuşturmam dedi.

Haberin Devamı

Balâda o tarihteki olayı hatırlayan partililer, tepkilerini dile getirirken, durumun tam aksi, yardım amaçlı yapıldığını belirterek şunları söyledi:

Olay, o tarihte Keskinin babası, Ankaradan aldığı koyunları yaya olarak Şereflikoçhisara götürürken Yeniköy Mahallesi o zamanlar köy statüsündeydi. Bu dağlık alana gelindiğinde gece olmuş ve bu kişinin koyunları korunaksız olduğu ve kurtların saldırısına uğramaması için köy halkı kendisine yardım amaçlı paylaşarak koyunlarını ağıllarına götürüyor, gün ağardığında yani sabah saatlerinde kendisine teslim ediliyor. Sayın Keskin, bu olayı bir hırsızlık vakası gibi aktardı, belki kendisine böyle aktarıldı. Ancak olayı bu şekilde anlatması kırıcı ve kötü oldu. Köy ortasında kimin koyunları çalınır, kimse bilmez mi şikayet edileceğini, jandarmanın olaya el koyacağını. Olayla ilgili yalan bir senaryo üretilmiş, Keskinde buna inanmış, gelmiş insanların yüzüne baka baka bunu konuşuyor.

Daha sonra tepki gösteren partililer ve Adnan Keskin sakinleştirilerek kongre tamamlandı.

Haberin Devamı

Cengiz Ünlü, 11nci olağan kongrede 3ncü dönem CHP Balâ İlçe Başkanlığına tekrar seçildi.