Gazete Vatan Logo

CHP Akman’ın peşini bırakmıyor

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve MYK üyesi Ali Kılıç dün TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek RTÜK Başkanı Zahid Akman’la ilgili önemli belgeler dağıttılar

Kılıçdaroğlu ve Kılıç’a göre belgelerde Akman’ın Almanya’daki Deniz Feneri dışında OFWG isimli bir kooperatifin de yöneticisi olduğu ortaya çıktı. Kooperatifin Alman Dernekler masasına 20.08.2003 tarihinde verdiği resmi yazıda Akman’ın Abdullah Özer, Mehmet Gürhan ve Yasin Özcan ile birlikte derneğin yöneticisi olduğu belirtiliyor. CHP’li Kılıçdaroğlu, kooperatifin pek çok üyeye yolladığı resmi evraklarda da Akman’ın yönetici sıfatıyla isminin bulunduğuna dikkat çekti.

Dağıttıkları belgelerin en önemlisinin Akman’ın RTÜK Başkanı iken bir başka görevi daha yürüttüğünü ispatladığını belirten CHP’lilere göre, 17 Temmuz 2005 tarihinde RTÜK Başkanlığı’na seçilen Akman’ın bundan 3 ay sonra 27.10.2005 tarihinde kooperatif yöneticisi olarak bir üyeye yazılan mektupta ismi geçiyor.

Akman ile ilgili iddiaların net olduğunu belirten CHP Grup başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Akman’ın acilen istifa etmesini de istedi. Kılıçdaroğlu’nun hedefindeki bir başka isim ise SPK Başkanı Turan Erol oldu. Erol’un da görevden alınması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Üç SPK uzmanının hazırladığı inceleme raporunu açıkça sümenaltı etmiş, konuyu savcılığa bildirmemiştir. Çünkü hakkında savcılığa suç duyurusu istenen kişiler Kanal 7’nin yöneticileridir: Zekeriya Karaman, İsmail Karahan ve Mustafa Çelik” dedi.

Haberin Devamı