Gazete Vatan Logo

CHP, Swoboda dosyası açıyor!

Brüksel’de CHP lideri ile ‘Esad krizi’ yaşayan sosyalist Swoboda’ya CHP ateş püskürdü. Parti sözcüsü Haluk Koç: “64. akil insan!”

CHP, Swoboda dosyası açıyor!

AP Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda’nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine tepki göstermesine ve görüşmesini iptal etmesine ilişkin tartışma sürerken, CHP’den çok sert tepkiler yükseldi.

‘Swobodagiller’

Kriz dünkü CHP MYK toplantısında ele alındı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Haluk Koç yaptığı açıklamada, Swoboda’nın “AK Parti’nin 64. akil insanı” olarak görev yaptığını söyledi. Koç, “Swoboda’nın düşünceleri CHP için yeni değil. Sicili çok açık” dedi. Swoboda’nın anayasa değişikliği referandumu döneminde, CHP’nin AKP ile uzlaşması gerektiği ve pakete “evet” demesi yönünde açıklamalarda bulunduğunu belirten Koç, şöyle devam etti:

“Konu CHP değil, konu Türkiye’nin çıkarlarının AP’nin, adına sosyal demokrat grup denen grubun şu andaki lideri tarafından nasıl bir mercekten değerlendirildiği. Bizden istedikleri; ‘Mutlaka bizim diktiğimiz elbiseyi giyeceksiniz, yani AKP’msitrak bir parti olacaksınız, AKP gibi davranacaksınız.’ Biz bu topraklara özgü bir sosyal demokrasiyi savunuyoruz. Her türlü emperyalist projenin yaşadığımız coğrafyada adım adım gerçekleştirilmesine karşı direnmememizi, ses çıkartmamamızı istiyorlar. CHP ne Swoboda’nın ne Swobodagillerin çizdiği çizgiyi izlemeyecektir.”

‘Bekir Efendi’

“Sosyalist Enternasyonal’da bir girişiminiz olacak mı?” sorusunu Koç, “Arkadaşlarımız çalışacaklar. Zaten onlar şu andaki Sosyalist Enternasyonal’in yönetimi ile de ters düşen bir gruptur. Ama ben Swoboda’nın bir “AKPofil’ olduğunu söylüyorum” yanıtını verdi. Koç, Bekir Bozdağ için de “Yozgat mebusu Bekir Efendi” ifadesini kullandı.

Ayrıntılı dosya

Genel Başkan Yardımcısı Gursel Tekin, “Ortadoğu’da milyonlarca müslümanın kan pazarlığını övünçle anlatanların, daha dün iman edebiyatı yapanların Genel Başkanımızın dik duruşunu eleştirecek cesareti kendisinde nasıl bulabilir? Bizim liderimiz başka liderler gibi ‘deliğe süpürülecek’ bir lider değildir. Genel Başkanımızın bu tavrı için kendisini kutluyoruz. Kimin kimlerle ne ilişkisi var yakında göreceksiniz, hepsini Sayın Bozdağ’a sunacağım” dedi. CHP’nin Swoboda’nın eşinin de içinde olduğu ve Türkiye’yi de ilgilendiren Siemens ile ilgili bir dosyayı elinde bulundurduğu ve yakında ayrıntıları açıklayacağı öğrenildi.

CHP, Swoboda dosyası açıyor

Çelik: Bu söz için adam öldürürler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de dün düzenlediği basın toplantısında, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na sert sözlerle yüklendi. Çelik, şunları söyledi: “Kendi ülkesi için adeta sağlığından feragat edercesine, 7 gün 24 saat olarak mesaisini tanzim eden bir Başbakana sen hain sıfatını yakıştıracaksın ve 51 vatandaşın katili olarak onu göstereceksin.

Bu seviyesizliği, bu sokak ağzını, bu külhanbeyi ağzını vatandaş da affetmez, Allah da affetmez. Anadolu’da böyle bir sözden dolayı gerçekten adam öldürürler. AP Sosyalist Grubu Başkanı Sayın Swoboda, bu seviyesizliğe isyan etti.”

Haberin Devamı