Gazete Vatan Logo

Chevrolet hedef büyüttü

Fransa’nın son dakika golü içime oturdu, rövanşı alıp Avrupa’da 3’üncü olacağız

Chevrolet Türkiye’nin Genel Müdürü Tolga Atmaca, geçen yıl Fransa’nın Türkiye’den 101 araç daha fazla satarak Avrupa’nın üçüncü büyük pazarı unvanını aldığını belirterek, “Fransa’nın son dakika golü içime oturdu. Pazara yeni giren dizellerin dopingiyle bu yıl 25 bin Chevrolet satıp, Fransa’yı geçeceğiz” dedi.

Türkiye pazarına ilk kez dizel modellerini sunan Chevrolet, hedef çıtasını büyüttü. Chevrolet Türkiye, minimum 25 bin adetlik satışla 2012'de Avrupa'nın üçüncü büyük pazarı olmayı planlıyor.

Chevrolet Türkiye Genel Müdürü Tolga Atmaca, 2011'de 23 bin 610 adetlik satışa ulaşıp, Avrupa'da dördüncü büyük pazar haline geldiklerini belirterek, "Ancak Fransa'nın son anda bizi geçmesi içimize oturdu. Yıl boyunca Fransa'nın önünde, üçüncü sıradaydık. Son ay sadece 101 adetlik araç satışıyla bizi geride bıraktılar. Son dakika golü yedik. 2012'de rövanşı alıp, İtalya ve Almanya’nın ardından üçüncü büyük pazar konumuna geleceğiz" diye konuştu. Atmaca, şöyle devam etti:

“2011’de 2010’a göre yüzde 31 büyüme gösterdik ve Türkiye’de binek oto pazarında 8’inci sıraya yerleştik. Chevrolet Avrupa’nın parlayan ülkelerinden birisiyiz. Hedefimiz Chevrolet Türkiye’yi Avrupa pazarında daha üst noktalara taşımak. Elde edilen bu başarılı grafik, varlığımızı daha da güçlendirdiğimizi kanıtlıyor.”

2012'nin, rekorların kırıldığı 2011'e göre farklı olacağını ifade eden Atmaca, Chevrolet Türkiye olarak binek oto pazarından yüzde 5 pazar payı alarak, yaklaşık 25 bin adetlik satış hedeflediklerini kaydetti.

Türkiye’ye özel Captiva

Tolga Atmaca, 2012 hedefleriyle ilgili olarak şunları anlattı:

"Otomotiv pazarı 2012'ye düşük tempoyla başladı. Kötü hava şartları etkili oldu. Biz ise yıla iyi başladık. Geçen ay yüzde 4.36’yla Chevrolet Türkiye olarak en yüksek Ocak pazar payına ulaştık. Ocak’ta binek otoda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29'luk daralma gerçekleşirken, biz pazar payımızı yüzde 28 oranında arttırdık. Geçen yıl sonu itibarıyla Türkiye’de ilk kez dizel ürünlerimizi satmaya başladık. Yeni dizellerin gelmesi ile birlikte bu yıl çok daha güçlü bir konuma geleceğiz. Kasım 2011’de yollara çıkan Aveo dizelin satışlarımızdaki payı yüzde 25 oldu. Pazara Ocak ayında sunulan 163 beygir gücündeki dizel Cruze ilgiyle karşılandı. Nisan’da ise Türkiye’ye özel üretilen 2.0 litre dizel motorlu yeni Captiva gelecek. Normalde yeni Captiva, Avrupa’da 2.2 litre dizel motorla satışa çıktı. Üçüncü çeyrekte de 2.0 dizel motorlu Malibu ürün gamımıza eklenecek.”

95 bin euroluk Camaro’dan 75 tane satacak

Amerikan efsanesi Camaro'yu Ocak ayı sonunda 95 bin eurodan başlayan fiyatlarla Türkiye'de satışa sunan Chevrolet Türkiye, beklentilerin üzerinde ilgiyle karşılaştı. Tolga Atmaca, Camaro'nun 11 adet satış ve satış sonrası hizmet veren bayisinin olduğunu belirterek, "Camaro'yu sergilemeye başladığımızdan bu yana showroom trafiğinde büyük bir artış oldu. Otomobil meraklıları sadece Camaro'ya dokunmak, bakmak için bayilerimize uğruyor. Sadece Camaro’ya değil diğer modellerimize de ilginin arttığını gözlemliyoruz" dedi. Camaro'ya yoğun ilginin olduğunu ancak araç tedarik etmekte zorlandıklarını ifade eden Atmaca, şunları kaydetti: "Haziran ayından sonra yeterli miktarda araç alabileceğiz. Bu yıl 75 Camaro satmayı hedefliyoruz. Normalde 100 adetlik satış planımız vardı. ÖTV sonrası bir miktar aşağı yönlü revizyon yaptık. Satışlarımızın yüzde 80'ini coupe, yüzde 20'sini cabrio versiyonlar oluşturacak."

CORVETTE YIL SONUNDA GELİYOR

Tolga Atmaca, uzun süredir beklenen bir diğer spor otomobil markaları Corvette'i bu yılın sonunda satmaya başlayacaklarını söyledi. Atmaca, Corvette'in satış hedefiyle ilgili olarak, "Corvette, Camaro'dan çok farklı bir ürün. Türkiye'de Camaro merakı çok farklı bir yerde. Bu yüzden Corvette'te satış hedeflerimiz daha düşük olur. 20 adetlik satışa ulaşırız" diye konuştu.

Volvo lüks segmenti vergi avantajlı dizelle tanıştıracak

Lüks segment, önümüzdeki dönemde küçük hacimli motorlarla büyüyecek. ÖTV artışı sonrası 1.6 litre motorlara ağırlık vermeye başlayan premium markalar, vergi artışının yaralarını bu stratejiyle sarmayı hedefliyor. 4 bin 662 adetlik satışla 2011’de son 10 yılın en yüksek rakamlarına ulaşan Volvo Türkiye, bu yıl 1.6 litre dizel otomatik modelleriyle büyüyecek. Hatta şirketin büyüme hızı Volvo’nun dünya hedefini 3’e katlayacak.

Bursa-Uludağ’a gerçekleştirdiğimiz test sürüşünde sorularımızı yanıtlayan Volvo Türkiye Genel Müdürü Torben Eckardt, 2011’de satışlarını yüzde 42.3 artırdıklarını belirterek, ‘Bu yıl yeni model atağıyla yüzde 20 büyümeyi planlıyoruz. Volvo’nun global büyüme hedefi ise yüzde 7” dedi. Binek otomobil pazarının yüzde 10 daralarak 535 bin adede gerileyeceğini öngördüklerini ifade eden Eckardt, şunları kaydetti: “Ancak premium sınıfta daralma daha az olacak. Lüks segmentte pazar yüzde 2 daralarak, 48 bin adetten 47 bine geriler. Volvo Türkiye olarak 2012 yılında satışlarımızı 5 bin 600 adede çıkarmayı planlıyoruz. En büyük iddiamız 1.6 litre hacimli dizel motorlarımız olacak.”

Yeni V40 Autoshow’a geliyor

Torben Eckardt, Volvo’nun yeniliklerini de şöyle sıraladı: “Mayıs’ta S60 ve V60 modellerimizin 1.6 litre dizel otomatik versiyonları gelecek. S 60 Drive Powershift,115 beygir güç ve 270 Nm tork üretiyor. 100 kilometrede ortalama yakıt tüketimi 4.3 litre. Aynı performansı gösteren V60 da 100 kilometrede 4.5 litre harcıyor. D Premium segmentte sürprizimiz var. Bir ilke imza atarak, Mayıs’ta S80 modelimizin 1.6 litre dizel otomatiğini satışa sunacağız. Aracın sınıfından bir başka rakibi yok. 115 beygir gücündeki araç, 100 kilometrede 4.5 litre tüketiyor.”

Eckardt, ilk kez 6 Mart’ta kapılarını açacak Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenecek V40 modelini de Autoshow 2012’ye getireceklerini belirtti. Eckhardt, “V40 modeli lüks sınıfta rekabetçi olacak 5 kapılı bir hatchback. Yeni modelimiz ilk etapta 2.0 litre motorla satılacak. V40’ın 1.6 litre versiyonu 2013 yılında gelecek” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı