Gazete Vatan Logo

Chat şantajından çıkan şok fotoğraflar

Liseli kıza, cep telefonundaki çıplak fotoğrafla şantaj iddiasında ilgin gelişme

SAMSUN'da internette `chat' yaparken tanıştıkları 15 yaşındaki lise öğrencisi D.A.'yı tuzağa düşürüp tecavüz ettiği ve cep telefonuyla çıplak fotoğrafını çekip şantaj yaptığı ileri sürülen Bekir Koçoğlu ile arkadaşları F.A. ve Ü.G., Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. Tutuklu sanık 29 yaşındaki Bekir Koçoğlu, "Birçok kez ilişkiye girdik. Cep telefonumla görüntü aldım. Ancak bunu gizli yapmadım" derken, diğer sanıklar F.A. ile U.G. ise, iftiraya uğradıklarını söyledi.

Geçen Ocak ayında Samsun'da ortaya çıkan olayda, lise öğrencisi D.A., iddiaya göre 2006 yılının Ağustos ayında internet kafede chat yaparken önce Bekir Koçoğlu ile tanıştı. Bu arkadaşlık sürerken, genç kız ardından yine chat yaparken F.A. ile de tanışıp arkadaş oldu. Lise öğrencisi olan D.A., verdiği ifadede "Bir gün yine internette chat yaparken, F.A. gelip beni dışarı çıkardı. Bana bıçak dayayarak tehditle U.G.'nin bulunduğu eve götürdü. Burada benimle zorla ilişkiye girdiler. Korkumdan kimseye birşey anlatamadım" dedi. D.A. ifadesine şöyle devam etti:

"2007 yılının Şubat ayında Bekir bana telefon açıp, `Yanımda U.G. var. Onunla ilişkiye girmişsin. Seni ailene söyleceğim' diyerek tehdit etti. Şoke oldum. U.G. ile tanıştıklarını bilmiyordum. Korktum Bekir'in evine gittik. O da benimle zorla ilişkiye girdi. Kendisinden kurtulmak istedim ancak uygunsuz görüntü ve fotoğraflarımı çekmiş ve bunları internette yaymakla tehdit etti. Aylarca şantajla bana tecavüz etti. Her üçünden de şikayetçiyim"

İLK DURUŞMA GİZLİ YAPILDI

Olay sonrası cep telefonunda liseli kızın görüntü ve fotoğrafları bulunan büfe işletmecisi Bekir Koçoğlu ile üniversite öğrencileri 20 yaşındaki F.A. ile 21 yaşındaki U.G. tutuklanıp cezaevine gönderildi. Geçen Mart ayında gizli olarak yapılan ilk duruşmada F.A. ile U.G. üzerlerine atılan suç vasfının değişme olasılığı gözönüne alınarak tahliye edilmişti.

Dün Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim önüne çıkan tutuklu sanık Bekir Koçoğlu'nun cep telefonun hafıza kartında D.A.'nın kendisiyle uygunsuz görüntülerinin yanısıra D.A.'nın başka bir kızla öpüşürken ve bir kız öğrencinin de soyunurken çekilen görüntülerinin de bulunması herkesi şaşırttı. Şantaj, tehdit ve tecavüz suçmasıyla 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklardan Koçoğlu savunmasında, "Birçok kez ilişkiye girdik. İlişkimizden bir kısmını da cep telefonumla kaydettim. Ancak bunu gizli yapmadım. Kendisi bu kayıtlardan haberdardır. Her şey kendi gözü önünde olmuştur. Görüntülerden anlaşılacağı gibi zorla bir şey yapılmamıştır. Görüntülerini internette yayınlamakla da tehdit etmedim" dedi. F.A. ile U.G. ise suçsuz olup, iftiraya uğradıklarını ileri sürdü. Kocaoğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar verilirken, duruşma, D.A.'nın ruh sağlının bozulup bozulmadığının tespiti için ertelendi.

Haberin Devamı