Gazete Vatan Logo

Charlie Hebdo kara borsaya düştü!

İnternette açık arttırma ile satılan Charlie Hebdo dergisine 400 bin krona (55 Bin Euro) kadar teklifte bulunulduğu sonra teklifin geri çekildiği öne sürüldü. EBAY dergiyi 1000 krondan başlayarak açık arttırmaya sundu, derginin 3500 krondan satıldığı bildirildi.

DANİMARKA’nın yüksek tirajlı Ekstra Bladet gazetesinin haberine göre bugün 3 milyon adet basılarak piyasaya çıkan Charlie Hebdo dergisi karaborsa satıyor. Saldırıdan sonra ilk kez basılan dergiyi satın alabilmek için Fransızlar sabahın çok erken saatlerinde bayiler önünde kuyruk oluştururken, derginin yok satmasını fırsat bilenler İnternet’te 3500 krona (479 Euro) satmaya başladılar. Ekstra Bladet gazetesi, dergiyi 3500 krona satan İnternet firmalarından birinin EBAY olduğunu yazdı. Gazete normalde 3 Euro olan Charlie Hebdo dergisinin EBAY’da 1000 krondan (136 Euro) başlayarak açık arttırma ile satıldığına dikkat çekti. Açık arttırmaya katılan bazı kişilerin 400 bin krona (55 bin Euro) kadar teklifte bulunduğu sonra teklifi geri çektikleri öne sürüldü. Danimarka’da yabancı dergi ve gazetelerin tek dağıtımcısı olan Bladkompaniet, Charlie Hebdo dergisinden 300 adet sipariş verildiğini, daha önceden anlaşma yapılan bazı bayilerde Perşembe veya Cuma günü 40-50 krondan (7 Euro’dan) satılacağını duyurdu.

Haberin Devamı

GİZLİ SERVİS GAZETE YÖNETİCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Norveç’te gizli servis PST’nin tüm medya kuruluşlarının Genel yayın yönetmenlerine birer davet göndererek, güvenlik önlemleri ve mevcut tehditler hakkında bilgilendirme toplantısı yapmak istemesinin ardından, Danimarka’da da gizli servis PET, tüm medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenlerini bilgilendirme ve teröre karşı ortak tavır alma toplantısına çağırdı. PET’in görüşmelere şimdiden başladığı bildirildi.

IŞİD CEPHESİNDE SAVAŞANLAR VATAN HAİNİ SAYILACAK

Danimarka’da bir başka gelişme de parlamentoda yaşandı. Meclisin Çarşamba günü oturumunda Adalet Bakanı Mette Frederiksen, Danimarka’dan Suriye ve Irak gibi ülkelere giderek IŞİD ya da bir başka terör örgütü cephelerinde savaşanların vatan haine sayılması için teklif sundu. Tüm siyasi partilerin desteklediği teklife göre, Danimarka’nın askeri destek verdiği bölgelerde, Danimarka’ya veya ortak güçlere karşı savaşanlar vatan haini sayılacak ve Danimarka’ya dönmeleri durumunda Vatan hainliği ile yargılanacak.

Haberin Devamı