Gazete Vatan Logo

Chanel ikinci mağazayı açıyor

Cem Boyner jest yaptı Chanel İstinye Park’ta 2’nci mağazasını açacak

Dünyaca ünlü lüks marka devi Chanel, Türkiye’deki ikinci mağazasını açmak için çözümü kız ister gibi ‘mağaza istemekte’ buldu. Nişantaşı’ndan sonra hedefine İstinye Park’ın lüks markalar caddesinde bir mağaza açmayı koyan ünlü marka, caddede kendine yer bulamayınca yine caddenin ünlü kiracılarından yardım istedi. Chloe’yi Türkiye pazarına getiren Beymen Grubu’nun kapısı çalınırken Boyner Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner ile Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı’dan İstinye Park’taki yeri istendi, Boyner de Chanel yönetimini kıramayınca ünlü Fransız 1 yıllık bekleyiş sonunda muradına erdi.

Chanel’in Nisan sonu, Mayıs başı gibi İstinye Park’taki mağazasını açması beklenirken Chanel’in tüm mağaza tasarımlarını yapan mimar New York’tan gelmiş ve startı vermiş bile... Chanel’in bu kadar hızlı davranmasında Nişantaşı’nda elde ettiği satış rakamlarının verdiği dopingin yanı sıra İstinye Park’ın özellikle Haziran ayından itibaren başta Rusya, Azerbaycan ve İran’dan olmak üzere Ortadoğu ve Avrupa pazarından aldığı yabancı müşterilerin alışveriş rotası arasına girmesi oldu. Chanel’e mağazasını veren Chloe ne yapacak derseniz? Lüks markalar caddesindeki Beymen mağazasında Chloe için özel bir tasarım yapılarak bu mağazada hizmet vermeye devam edilecekmiş...

Mayıs sonuna kadar gelecek

Chanel’le ilgili gelişmeleri doğrulayan İstinye Park Genel Müdürü Hakan Kurt, Chanel’in uzun süredir İstinye Park’ta yer kiralamak istediğini ama bunu ancak Beymen Grubu’nun jesti sayesinde yaptıklarını belirtti.

Kurt, AVM’de kiracılarından ‘hava parası’ gibi paralar talep etmediklerini, merkezin marka karmasını bozmamak için hiçbir kiracının birbirinden üstün olmadığı bir sistem kurduklarına dikkat çekti. Kurt, AVM’de Banana Republic’in yer değiştirmesiyle boşalan bir mağazayı da yine Beymen Grubu’nun markalarından birine ayıracaklarını ifade etti. Chanel’in mağazasını Mayıs sonuna kadar açmasının önemini de vurgulayan Kurt, “İstinye Park’ta yabancı müşterilerin alışverişteki payı önemli bir seviyeye geldi. Tax free rakamlarında yüzde 44 gibi ciddi bir artış gözledik” diye konuştu. Kurt, lüks markalar caddesine yeni bir lüks devinin geleceği müjdesini de verdi... Ona nerede yer bulacaklar derseniz? De Beers’in yerine gelecek.

Aşk postanesi hiç boş kalmadı

Cep telefonu çıktı, SMS, MMS, e-mail var, ‘Nerede kaldı mektup yolladığımız, tebrik için kartpostallar attığımız günler?’ diye zaman zaman hepimiz sızlanırız... Boşuna sızlanmayın, İstinye Park bu Sevgililer Günü’nde herkese ‘nostalji’ yapma fırsatı veriyor. AVM’de ‘Aşk postanesi’ kurulurken isteyen herkes buradan sevdiklerine kart atabiliyor. Bu akşama kadar açık kalacak olan postanede pullar da İstinye Park’a özel bastırılmış. Yaklaşık 10 bin adet pul bastırdıklarını ve ziyaretçilerden büyük ilgi gördüklerini söyleyen Hakan Kurt, “Postane hiç boş kalmıyor” dedi.

Haberin Devamı