Gazete Vatan Logo

Cezayı gördü 75 yaşında ehliyet aldı!

BURSA’da 3 ay önce karıştığı trafik kazasının ardından ehliyeti olmadığı için cezaya çarptırılan 75 yaşındaki Orhan Özçiftçi, ilerleyen yaşına rağmen sürücü kursuna başvurarak ehliyet sahibi oldu.

İnegöl’de kahve işleten Özçiftçi, 3 ay önce geçirdiği hasarlı trafik kazasında ehliyetsiz oluğu anlaşılınca 1400 TL cezaya çarptırıldı. Orhan Özçiftçi bunun üzerine ehliyet almaya karar verdi. 1968 yılından bu yana yaz aylarında bütün güvenlik önlemlerini alarak Türkiye’nin çeşitli illerine motosikletle seyahat eden 75 yaşındaki Orhan Özçiftçi, İnegöl’de 75 yaşında ehliyet sahibi ilk kişi oldu. İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ekiplerinin denetimi sırasında ehliyet ve ruhsat sorulan sürücü, ekiplere gerekli evrakları verdi. Ehliyetine bakıldığında yeni alındığı tespit edilen 75 yaşındaki Orhan Özçiftçi’nin yaşı emniyet ekiplerini şaşırttı.

İLK KEZ CEZA ALDIM

A2 ehliyetini kısa bir süre önce aldığını belirten motosiklet sürücüsü Orhan Özçiftçi, "3 ay önce İnegöl merkez de bir kazaya karıştım. Kaza sonucunda bana sürücü belgesiz olduğum için emniyet ekiplerince cezai işlem uygulandı" dedi.Sürücü belgesiz motosiklet kullanması nedeniyle kendisine gelen 1400 liralık ceza miktarını görünce sürücü kursuna yazıldığını anlatırken "Sürücü kursu sınavlarına girdim. Başarı ile sınavları tamamladım. Birkaç gün önce de ehliyetime kavuştum" diye konuştu. 1968 yılından bu yana motosiklet kullandığını söyleyen Özçiftçi, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Yaz dönemlerinde havaların ısınmasıyla birlikte motosikletle farklı şehirlere seyahat ederim. Yıllardan bu yana motosikletle seyahat ediyorum. Motosiklet tutkunuyum. 3 ay önce geçirdiğim kaza sonucu aldığım cezaya kızıp ehliyetimi aldım. Artık çok rahatım. Sanırım bu yaşta ehliyet alan İnegöl’de tek kişiyim. Bana yetkililer öyle söyledi. Trafiğe çıkan motosiklet sürücüleri öncelikle güvenlikleri alsın. Kask takmadan yola çıkmasınlar. Ben hayatım da asla hız yapmadım. Hız yapmasınlar. Özellikle gençlere söylüyorum; hız yapmayın."