Gazete Vatan Logo

Cezaevinden çıktı operasyona gitti!

FETÖ’nün kumpasıyla Balyoz davasında iki yıl hapis yatan Binbaşı Özgür Ecevit Taşçı görevine geri döndü. Şimdi Bingöl dağlarında terörle mücadele ediyor...

Cezaevinden çıktı operasyona gitti!

Tutuklandığında 39 yaşında olan ve Balyoz davasının “en genç subayı” olarak anılan Binbaşı Özgür Ecevit Taşçı, 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı, Hasdal Cezaevi’nde iki yıl yattı. Ancak FETÖ’nün kumpası ortaya çıkınca beraat etti ve görevine iade edildi. FETÖ’cülerin “darbeci” diye suçladığı Binbaşı Özgür Ecevit Taşçı, bugün vatanın güvenliği için Bingöl dağlarında görevini sürdürüyor.

‘O kahramanımız’

Tahliye sonrası önce Kastamonu’da görev alan Taşçı ardından 15 ay ailesinden uzakta Kosova’da görevlendirildi. 25 Kasım’dan beri de Bingöl’de görev yapıyor. Bingöl’de görev sırasındaki fotoğrafını Facebook hesabından paylaşan Taşçı’ya destek mesajları gelirken en büyük destek eşi Hande Zeybek Taşçı’dan geldi. Soysal medya hesabından “O bizim babamız, gururumuz, hasretimiz, kahramanımız, her şeyimiz…” mesajını paylaşan Taşçı’nın iletisi binlerce beğeni aldı.

‘Okumayı öğrendi gerçeği anladı’

VATAN’ın ulaştığı Binbaşı Taşçı’nın eşi Hande Zeybek Taşçı, şunları söyledi: “Babası hapse atıldığında kızım Göksun 6 yaşındaydı. Ona babasının işi nedeniyle eve gelemediğini söyledim. Ama ilkokula başlayınca ziyarete gittiğimizde ‘cezaevi’ tabelasını okudu, durumu anladı. Toplamda hapishane ve sonrası 6 yıldır babamızdan uzağız. Göksun hala babasına hasret büyüyor. Bu bizim için en can yakıcı durum.”

Haberin Devamı

1 milyon TL talep etti

2 yıllık haksız tutukluluk sebebiyle Özgür Ecevit Taşçı, tazminat davası açıp 30 bin maddi, 1 milyon TL’de manevi tazminat talep etti. Tazminat davası hâlâ sürüyor.