Gazete Vatan Logo

Cezaevinde sorguda

Arabasındaki kan izinin kayıp kız çocuğu Eylül’e ait olduğu ortaya çıkınca olayın şüphelisi Uğur K. tutuklu bulunduğu cezaevinde tekrar sorguya alındı.

Cezaevinde sorguda

Bursa’da yaşayan İbrahim ve Şerife Yağlıkara çiftinin 8 yaşındaki kızları Eylül, yaz tatili için geldikleri memleketleri Polatlı ilçesinde kayboldu. Eylül’ün kaybolmasının ardından köye sevk edilen özel ekipler, küçük kızın son görüldüğü yerden yola çıkarak komşuları Uğur K.’nın otomobilinde inceleme yaptı. Otomobilde bulunan bir saç teli ile aracın yıkandığı tespit edilen arka koltukları ve paspasları kriminal laboratuvarda incelendi. Yağlıkara Ailesi’nden alınan DNA örnekleriyle Uğur K.’nın aracının koltuğunun yıkanan bölümü ve bulunan bir eldivendeki kan lekeleri ile saç telinin Eylül’e ait olduğu belirlendi. Kriminal laboratuvar sonuçlarıyla Uğur K., tutuklu bulunduğu cezaevinde tekrar sorguya alındı. Uğur K.’nın annesi N.K.’nın da gözaltındaki sorgusunun devam ettiği belirtildi. Gün içerisinde AFAD, polis ve jandarma ekiplerinin köy çevresindeki çeşitli bölgelerde arama ve tarama çalışması yürütecekleri öğrenildi.

Cumhurbaşkanımız kucağına alıp getirecek

Baba İbrahim Yağlıkara, İçişleri Bakanlığı’nın olayın aydınlatıldığı yönündeki açıklaması için “Şu an hiçbir bilgim yok. Ben de medyadan duydum. Hiç kimse bana bilgi vermedi. Cumhurbaşkanımız kızımı kucağına alıp getirecek. Bu sevinci tüm Türkiye paylaşacak” diye cevap verdi. Ailesinin bitkin bir durumda olduğunu kaydeden baba Yağlıkara, “İçimiz yandı. Bu canilerin bir an önce yakalanmasını, evladımın bir an önce bulunmasını istiyorum. Biz de bitkin durumdayız. Bütün Türkiye yanıyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı