Gazete Vatan Logo

Cezaevi önünde şüpheli araç alarmı

Muğla’da yargılanan Cumhurbaşkanına suikast timinin kaldığı Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi yakınında park halinde duran şüpheli araç polis ve jandarmayı alarma geçirdi

Cezaevi önünde şüpheli araç alarmı

Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Cumhurbaşkanına suikast girişiminde bulunan darbecilerin tutuklu bulunduğu Muğla E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu yakınında darbecilerin çıkışı öncesi şüpheli araç alarmı yaşandı.

Darbeci askerlerin araçlarla duruşma salonuna getirilmesi için hazırlık yapılırken, cezaevi yakınında yolun karşısına park etmiş 48 V 6933 plakalı aracın yerinden kaldırılması istendi. Araç sahibine plakadan ulaşmaya çalışan trafik ekipleri, kayıtlı telefonun kullanılmadığını tespit etti. Ev telefona da ulaşılamayan aracın, ‘Terör amaçlı aranan plakalar’ arasında yer aldığı tespit edildi.

Olay yerine polis ve Jandarma bomba arama köpekleri sevk edildi. Polis ve Jandarmanın bomba arama köpekleri araç üzerinde arama yaptılar. Yapılan aramada herhangi bir bulguya rastlanmadı. Araç çekici ile bulunduğu yerden kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, araç sahibinin FETÖ/PDY kapsamında cezaevinde tutuklu bulunduğu, aracın icra Müdürlüğü kanalı ile aramasının olduğu öğrenildi. Aracı FETÖ’den tutuklu şahsın yakınları tarafından kullanıldığı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı