Gazete Vatan Logo

Cezaevi firarisi öldürdü, attı!

İsviçre ve Türk vatandaşı Fulya Özdemir, Antalya Kaş’ta Atilla M. adlı cezaevi firarisi tarafından öldürüldü. Zanlı Lüleburgaz’da yakalandı

Cezaevi firarisi öldürdü, attı!

Fulya Özdemir 29 yaşındaydı. İsviçre’nin Zürih kentinde yaşıyordu. Geçen yıl Türkiye’ye geldi. Antalya’nın turistik beldesi Kaş’ta kiraladığı villada yaşamaya başladı. İsviçre’de yaşayan baba Eyvaz en son 15 Ekim’de konuştuğu kızından haber alamayınca Kaş’a gelerek kayıp başvurusunda bulundu. Jandarma genç kızın arkadaşlık yaptığı Atilla M. adlı kişinin üzerinde yoğunlaştı. Acı haber kısa sürede geldi. Bir otelde çalışan Atilla M.’nin yaşadığı lojmanın yakınlarında genç kızın iki battaniyeye sarılı cansız bedeni bulundu. Fulya Özdemir’in bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi.

Böyle mutluyum baba

Kötü haberle yıkılan baba Eyvaz kızının İsviçre’de bankacılık eğitimi aldığını ve 6 dil bildiğini belirterek şunları söyledi: Bankada çalışıyordu, ‘bu işi sevmiyorum’ deyip Kaş’a yerleşmek istedi. Burada cam süs eşyası üretmek, resim yapmak, ağaç işleriyle uğraşmak istiyordu. Kaş’ta ev kiralayıp atölye kurmuştu. ‘Ben böyle mutluyum baba’ diyordu. Kasım ayında gelip annesinde kalan diğer eşyalarını alıp tekrar Kaş’a dönecekti. Burada çok arkadaşı vardı. Atilla M. ile bir köpek alışverişi sırasında tanışmış. Bu kişiyle sadece arkadaş olduğunu biliyorum. Fakat Atilla M. kızıma platonik aşk besliyormuş.

Haberin Devamı

30 bin lira borç

Acılı baba şöyle devam etti: Kızıma ‘Bu adam tekin değil’ dedim. Kızım bana ‘Herkes suç işleyebilir ama hata yapmış da olabilir’ dedi. Ona destek oluyordu. Eylülde bir daha geldim. Bazı eksikleri vardı onları giderdim. 30 bin lira borcu olduğunu söyledi. Bunu ödedim. Bu işleri bitirecekti. Hiçbir sorunu yoktu, Zürih’e gelecekti. Bazı eşyalarını götürecekti. Bu cinayet basit bir sevgili cinayeti değil, örgütlü bir iş olduğunu düşünüyorum. Seven insan korkunç bir cinayet işlemez, bazen üzülür kırılırsınız ama cinayet işlemezsiniz. Bu işin arkasında başka bir şey var.

İki kişiyi daha öldürecekti!

Lüleburgaz’da yakalanan cinayet zanlısı Atilla M.’nin bir kişiyi öldürüp bir kişiyi yaralamaktan tutuklandığı ve cezaevinden firar ettiği ortaya çıktı. Atilla M.’nin jandarmada verdiği ifadede “Yakalanmasaydım, yaraladığım kişiyle İstanbul’daki eski eşimi de “ dediği öğrenildi. Bu arada, iki cinayetin Müge Anlı’nın programı sayesinde önlendiği ortaya çıktı. Programı izleyen bir kişinin, Lüleburgaz’da gördüğü Atilla M.’yi teşhis edip jandarmaya haber verdiği ifade edildi.

Haberin Devamı