Gazete Vatan Logo

Çeyrek, yarım ve tam altın fiyatları ne kadar oldu?

Kapalıçarşı'da çeyrek, yarım ve tam altın fiyatları, döviz kuru, borsa ilk açılış rakamları, petrol fiyatları hepsi güncel olarak takip edilmekte ve merak edilmektedir. Altın fiyatlarında işte günün ilk ve son rakamları...

Çeyrek, yarım ve tam altın fiyatları ne kadar oldu?

Kapalıçarşı bir nevi İstanbul'un küçük ekonomik merkezi olmuştur. Çoğu işlem buralar üzerinden daha uygun bir çekilde halledileblir. Küresel piyasalarda dün açıklanan altın fiyatları, ABD'de tarım dışı istihdam verisi öncesi değer kaybettiği belirtildi.

Bugün açılış ile bakılan fiyatlarda ise Ons ve Gram altın değerleri yükselirken; çeyrek, yarım, tam ve Cumhuriyat altını fiyatlarında ise bir düşüş yaşandı.

Spot altın yüzde 0.4 düşüşle ons başına 1,187.27 dolara kadar indikten sonra, Singapur saati ile 15:16'da 1,193.72 dolara geldi. Metal 1 Aralık'ta, petrol fiyatlarındaki güçlü düşüşün etkis ile 1,142.88 dolara kadar düşerek üç haftanın en düşük seviyesine gerilemişti.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, bu hafta ABD'de açıklanacak olan ve yedi yılın en yüksek seviyesine çıkması beklenen tüketici güveni göstergesi öncesi, 2009'dan bu yana en yüksek kapanışına yöneldi. ABD'de Cuma günü açıklanan Kasım ayı tarım dışı istihdam verisinin 321,000 artması, Avrupa, Japonya ve Çin merkez bankalarının büyümeyi desteklemek için teşvikleri artırdığı bir dönemde, Fed'in faiz artırımına gitmesi için durumu daha da güçlendirdi.

New York'ta INTL FCStone Inc. analisti Edward Meir, bilgilendirme notunda, "Altının, önümüzdeki üç ila altı aylık dönemde, yani faiz artışı olasılığının en yüksek seviyeye çıkarak doları desteklediğini gördüğümüz dönemde, muhtemelen en hassas durumunda olacağı şüphesini taşıyoruz," dedi ve "Enerji fiyatlarındaki son düşüşler enflasyon beklentilerini geriletiyor ve reel faizleri yükseltiyor, bu da altının yukarı yöndeki potansiyeli konusunda bizi temkinli olmaya iten diğer bir faktör" şeklinde görüş bildirdi.

Altın bu yıl, kısmen Fed'in enflasyonda yükselme yaratamayan varlık alım programını sonlandırmasının etkisi ile, yüzde 0.7 değer kaybetti. Ham petrol fiyatları, New York ve Londra'da, ABD'nin üretimi artırması ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) aşırı arzı azaltmak için hiçbir adım atmamasının etkisi ile beş yılın en düşük seviyelerinde.

Şubat vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında,yüzde 0.3 yükselerek ons başına 1,193.80 dolara geldi. Fiyatlar Cuma günü yüzde 1.4 geriledi.

gümüş yüzde 0.8 düşüşle ons başına 16.1567 dolara kadar inerek 2 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından bugün 16.2754 dolara geldi. Spot platin yüzde 0.5 yükselerek ons başına 1,228.57 dolara çıktı ve spot palladyum yüzde 0.2 prim yaparak ons başına 803.75 dolara ulaştı.

Haberin Devamı