Gazete Vatan Logo

Çeyrek altın ne kadar oldu?-Güncel altın fiyatları

Geçtiğimiz haftaları düşüşle kapatan ancak geçen haftadan itibaren yükselişe geçen çeyrek altın bu haftaya nasıl başladı? Peki çeyrek altın ne kadar oldu? Güncel altın fiyatları ve piyasalardaki son durum haberimizde.

Çeyrek altın ne kadar oldu?-Güncel altın fiyatları

Geçtiğimiz haftaları düşüşle kapatan ancak geçen haftadan itibaren yükselişe geçen çeyrek altın bu haftaya nasıl başladı?Altın fiyatlarının yeniden dalgalanması, gram altın fiyatlarının son zamanların en yüksek orana çıkması, yastık altı birikimi yapan vatandaşların yüzünü güldürdü. Biriktirdikleri gram altınları değerlendirmek isteyenler, kuyumculara koştu. Altın fiyatlarındaki artışı, vatandaşların satış fırsatı olarak değerlendirmesi ise kuyumcuları vurdu. Altın piyasasını ve gram altın fiyatını değerlendiren Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, 7 Haziran'daki genel seçimlerden sonra altın fiyatlarında da bir artış yaşandığını hatırlattı. Altın fiyatlarındaki rekor yükselişin yatırımcılarını memnun ettiğini dile getiren Altıkardeş, çeyrek ve gram altın başta olmak üzere altın fiyatlarının yükseleceğini öngördüklerini dile getirdi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

ALTIN SATIŞLARI AZALDI

Altın fiyatlarının yatırımcıların yüzünü güldürdüğünü ancak düğün sezonu olmasına rağmen altın satışları açısından durgun günler yaşadıklarını dile getiren Altıkardeş: "Eskiden düğünler daha fazla altın alınarak yapılırken, şu an daha az altın alınarak yapılıyor. Aşırı derecede bir durgunluk yok fakat altındaki yükseliş devam ederse bu durgunluğun artacağı kanaatindeyim. Kuyumcu esnafı olarak, altın fiyatlarının düşmesini ve bu durgunluğun sona ermesini istiyoruz çünkü vatandaşlarımızın alım gücü azaldı. Gün içerisinde dalgalanmalardan rahatsız olan ve bazen zarar eden kuyumcu esnafımız seçimleri bekliyor." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

VATANDAŞIN TERCİHİ GRAM ALTIN VE 14 AYAR BİLEZİK

Altın fiyatlarının yükselişinin ardından tercihlerin farklılaştığını ifade eden Altıkardeş, vatandaşın çeyrek altın yerine gram altın ya da 14 ayar altına yöneldiğini kaydetti ve "Vatandaş, fiyatların artması ile 14 ayar bileziklere yöneldi. 14 ayar hediyelik bileziklerin fiyatları ise 300 liradan başlayıp 500 liraya kadar çıkıyor. Fiyatları düşük olduğu için bu bilezikler daha fazla talep görüyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK

Altın fiyatları konusunda öngörüde bulunan Altıkardeş, altın fiyatlarında yükselişin devam edeceğini öngördüklerini dile getirdi. Vatandaşlarımız altına tasarruf yaptıkları zaman 1 yıl sonra kar yaparak satabilirler diyen Altın Kardeş, şu anda 107,50 lira olan gram altının 125 liraya, çeyrek altının ise 200 liraya kadar çıkması ihtimalinin yüksek olduğu değerlendirmesinde bulundu.

GRAM ALTIN YÜZ GÜLDÜRÜYOR

Gram altın fiyatının rekor yükselişi, yatırımcısının yüzünü güldürdü. Geçen sene 83 liradan 89 liraya çıkarak yatırmcısına 6 lira kazandıran gram altın, bu yılın aynı döneminde 88 liradan 106 liraya yükselerek yatırımcısına gramında 18 lira kazandırdı. 2015 yılına 88 liradan başlayan gram altın ağustos ayını 106 TL'den tamamlayarak % 20 kar ettirdi. Böylece gram altın, geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında yatırımcısına 3 kat fazla kazandırdığını ortaya koydu.

DOLARDA SON DURUM

İstanbul serbest piyasada dolar 3,0100, avro 3,4050 liradan haftaya başladı.

Haberin Devamı

Kapalıçarşı'da 3,0100 liradan alınan dolar 3,0200 liradan satılıyor. 3,4000 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 3,4120 lira olarak belirlendi. Önceki kapanışta doların satış fiyatı 2,9910 lira, avronun satış fiyatı ise 3,4110 lira olmuştu.