Gazete Vatan Logo

Çeyrek altın ne kadar? Altın fiyatlarında son durum

Altın fiyatlarındaki son durum belli oldu. Uzun süredir güvenli liman olarak görülen yatırım aracı altında son durum nedir? Bir gram altın altın ne kadar? Altın fiyatlarındaki son durum haberimizde.

Çeyrek altın ne kadar? Altın fiyatlarında son durum

Altın, New York FED Başkanı William Dudley'in yorumlarının ardından, ABD'nin Eylül ayında faiz artırımına gitme beklentisinin azalması sonrası, üç günlük düşüşünü sonlandırarak değer kazandı. Palladyum beş yılın en düşük seviyesinden yükseldi.

Dudley, dün yaptığı açıklamada, son piyasa kargaşasından sonra, Eylül ayında faiz artırımına gidilmesinin daha az zorunlu olduğunu söyledi. Yüksek faiz beklentisi, yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini azaltıyor.

Spot altın yüzde 0.4 yükselişle ons başına 1,129.28 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 10:59'da 1,128.05 dolara geldi. Metal Şanghay'da, lokal hisse senedi piyasasındaki yükselişin ardından bir haftanın en düşük seviyesine indi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Küresel hisse senedi satış dalgası, Çin'in 11 Ağustos'taki devalüasyonundan bu yana, hisse senetlerinin toplam değerinde 8 trilyon civarında erimeye yol açtı. Bu durum, yatırımcıların güvenli liman niteliğindeki varlıklara dönmesine neden olması ile birlikte, altına destek sağladı.

Haberin Devamı

Sydney'de Australian Bullion Co. baş ekonomisti Jordan Eliseo, "Altın, yatırımcıların riskli varlıklardaki satış dalgası nedeniyle altına yönelmesinin etkisi ile güçlü bir Ağustos ayı geçiriyor," dedi ve "Dudley'in yorumları, faiz normalleştirmesinden ne kadar uzakta olduğumuzun teyidiydi. Orta vadede, altının yönü yukarı" şeklinde görüş bildirdi.

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,127.30 dolara çıktı. Şanghay Altın Borsası'nda, yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 1.7 düşüşle 231.80 yuana (ons başına 1,129.09) kadar düşerek 20 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından 233.40 yuana geldi.

Spot gümüş dünkü seviyesi olan ons başına 14.125 dolardan 14.1945 dolara yükseldi. Metal dün Ağustos 2009'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Palladyum Çarşamba günü ons başına 521 dolar ile Eylül 2010'dan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından yüzde 1.6 yükselerek 541.25 doalra ulaştı. Platin yüzde 1.1 değer kazanarak ons başına 994.05 dolara çıktı.

Haberin Devamı