Gazete Vatan Logo

Çeyrek altın Kapalıçarşı'da ne kadar oldu? 15 Temmuz Cuma altın fiyatları

Yaz aylarının düğün sezonu olması sebebiyle çeyrek altın büyük rağbet görüyor. Altın fiyatlarının dalgalı seyretmesi çeyrek altının fiyatını da doğrudan etkiliyor. Peki Kapalıçarşı'da çeyrek altın kaç liradan işlem görüyor? İşte ayrıntılar...

Çeyrek altın Kapalıçarşı'da ne kadar oldu? 15 Temmuz Cuma altın fiyatları

Çeyrek altın fiyatları son zamanlarda el yakmaya başladı. Altının yükselişinden doğrudan etkilenen çeyrek altın bugün kaç liradan satılıyor? Yatırımcı, hediyelik alacak olan gibi bir çok vatandaşı etkileyen altın fiyatlarını sizler için derledik. İşte en güncel çeyrek altın, yarım altın, tam altın, ata lira, 22 ayar bilezik ve altın fiyatları...

EN GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Altının gram fiyatı, bugün gerçekleşecek yoğun veri akışı öncesinde yatay seyirle 123,6 liradan işlem görüyor.

Küresel piyasalarda, bugün başta ABD'de enflasyon ve sanayi üretimi olmak üzere yoğun veri akışı takip edilecek. Dün 123,5 liradan günü tamamlayan gram altın, saat 10.15 itibarıyla yatay seyirle 123,8 liradan alıcı buluyor.

Altının onsu şu dakikalarda sınırlı düşüşle 1.332 dolardan işlem görürken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 203 lira, Cumhuriyet altın ise 829 liradan satılıyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, düşen talep ile birlikte altın fiyatlarının bu hafta satış baskısından kurtulamadığını belirterek, "Bu hafta ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin açıklamaları piyasalarda Fed'in faizleri en erken aralık ayında yükselteceği algısını oluşturdu. Bu algı piyasalarda satın alınmaya başlandı, küresel borsalar hafta boyunca bu beklentiyle yükselişlerini sürdürmüş olabilir." dedi.

Haberin Devamı

Memiş, altının ons fiyatının 1.325-1.340 dolar aralığında dalgalanabileceğini kaydederek, gram altın fiyatının da 122,5-124 lira arasında işlem görebileceğini dile getirdi.

ALTININ TEMEL ÖZELLİKLERİ

Altın, kimyada Au (Latince Aurum dan (ışıldayan-parlayan)) sembolü ile gösterilen yumuşak, parlak sarı renkte kimyasal bir element. Altının parlak sarı rengi, asitlere karşı dayanıklılığı, doğada serbest halde bulunabilmesi ve kolay işlenebilmesi gibi özellikleri, insanların ilkçağlardan beri ilgisini çekmiştir.
Altın, parlak sarı rengi ve ışıltısıyla göz alan çok ağır bir metaldir. Üstelik kolay kolay tepkimeye girmeyen çok kararlı bir element olduğu için havadan ve sudan etkilenmez. Bu yüzden hiçbir zaman paslanmaz, kararmaz ve donuklaşmaz. Bir başka özelliği de saf haldeyken çok yumuşak olmasıdır; bu nedenle kolayca dövülerek biçimlendirilebilir. Altın bütün bu özellikleriyle tarih boyunca en kıymetli metallerden sayılmıştır.

Haberin Devamı