Gazete Vatan Logo

Çeyrek Altın Fiyatları ne kadar oldu? 14 Haziran 2016

Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar yatırımcıyı heyecanlandırıyor. Bugün İstanbul kapalı çarşıda altının gramı 120, 98 kuruştan satışa sunuldu. Peki Çeyrek Altın Fiyatları ne kadar oldu? İşte 14 Haziran 2016 tarihli çeyrek altın fiyatları...

Çeyrek Altın Fiyatları ne kadar oldu? 14 Haziran 2016

Dünya üzerinde bir çok maden bulunmaktadır. Bu madenleri çıkarması ve işlemesi ayrı ayrı bir çok zorluğa neden olmaktadır. Değerleri ve çıkarılma yüzdeleri bakımından bu madenler çeşitli ücretler ile satışa çıkarılmaktadır. En basit örneği yakıt olarak kullandığımız kömür de bir maden ziynet eşyası olarak kullandığımız en pahalı madenlerden biri olan elmas da bir madendir. Bu iki madenin arasında yüzlerde hatta binlerce kat fiyat farkı vardır ancak çıkarılma oranları ve kullanım şekilleri bakımından aralarındaki fiyat farkı oldukça makul bir durumdadır. Bu değerli ve pahalı madenlerden biride altın madeni olarak bilinmektedir. Çıkarılması ve işlenmesi oldukça zor olan altın madeni insanlar tarafından en çok kullanılan değerli madenlerin başını çekmektedir. Ziynet eşyası, hediyelik eşya yada yatırım amaçlı bir çok sebep ile insanlar altın satın almaktadır. Altın satın almak için altın fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak çok önemlidir. Çünkü altın fiyatları gün içerisinde dahi değişebilme özelliğine sahiptir.

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Özellikle altın üzerinden yatırım yapmak isteyen kimseler altın fiyatları hakkında titizlikle bilgi sahibi olmalıdırlar. Çünkü altın fiyatları düşük olduğu takdirde altın satın almak alıcısına her zaman kar yaptırmaktadır. Altın fiyatları arttığı zaman altını satmak nakit olarak yatırımcısına para kazandırmaktadır. Altının bir başka kullanım amacı ise düğün ve sünnetlerimizin vaz geçilmez hediyesi olarak bilinmektedir. İnsanlar bu hediyelik eşyaları alacakları zaman dahi altın fiyatlarını takip etmektedirler. Çünkü altın fiyatları gram üzerinden değerlendirildiği için alınacak olan altının fiyatına otomatik olarak etki etmektedir. Ülkemizde altın tam olarak on beş çeşit üzerinden piyasaya sürülmektedir. Bu çeşitler ülkemizde has altın, 24 ayar altın, 22 ayar altın, 18 ayar altın, 14 ayar altın, Cumhuriyet altını, gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın, gremse altın, Reşat altın, Hamit altın, serbest piyasa altın, kapalı çarşı altın ve de son olarak borsa İstanbul altın olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

Her vatandaş kendi getirisine göre altın almaktadır. Ancak altın fiyatları her durumda oldukça fazla bir şekilde önem teşkil etmektedir. Altın fiyatlarını takip etmek için ana haber bültenlerinin ardından çıkan borsa haberlerine bakabilirsiniz. Yada günümüzün en kullanışlı iletişim aracı olan internet sistemi sayesinde anlık altın fiyatları hakkında bilgi sahibi olmanız mümkündür. İnternet arama motorunuza altın fiyatları yazmanız halinde altın fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu sayede alacak olduğunuz altının gram ücreti hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Sürekli olarak altın fiyatlarını takip ederseniz fiyatın en düşük halinde altın almanız daha muhtemel olmaktadır. Özellikle altın yatırımcıları tarafından dikkat edilen altın fiyatları oldukça fazla derecede kar etmenizi sağlayabilmektedir. Altın fiyatları hakkında bilgi almak için sizde internet arama motorunuza altın fiyatları yazmanız yeterlidir. Bu sayede kısa bir sürede altın fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Haberin Devamı