Gazete Vatan Logo

Çeyrek altın fiyatları 8 Kasım'da ne kadar?

Her gün merakla beklenen çeyrek altın fiyatlarının 8 Kasım için ne kadar olduğu açıklandı. Çeyrek altın fiyatları bugün 215 liradan değer görüyor. Çeyrek altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar ne zaman bitecek? Ayrıntılar haberimizde...

Çeyrek altın fiyatları 8 Kasım'da ne kadar?

Sürekli bir dalgalanma halinde olan çeyrek altın fiyatları 8 Kasım tarihi için 215 liradan işlem görüyor. Genellikle yatırım ya da hediye amaçlı olarak alınan çeyrek altın fiyatlarında ne zaman süreklilik olacak? Küresel dünyada yaşanan değişimler ve gelişmeler çeyrek altın fiyatlarını nasıl etkiliyor? Detaylar haberimizde devamında yer alıyor.

Gram altın 131 liranın üzerine yükseldi

Altının gram fiyatı, bugün gerçekleştirilecek ABD başkanlık seçimi öncesinde dolar kurundaki yükselişin etkisiyle 131 liranın üzerine çıktı. Kapalıçarşı`da çeyrek altın 215 lira, Cumhuriyet altını ise 878 liradan satılıyor.

Altının gram fiyatı, bugün gerçekleştirilecek ABD başkanlık seçimi öncesinde dolar kurundaki yükselişin etkisiyle 131 liranın üzerine çıktı.

Bugün gerçekleştirilecek ABD başkanlık seçimine ilişkin anketlerde Hillary Clinton'ın öne geçmesi risk iştahının artmasına ve buna bağlı olarak altının ons fiyatının dün yüzde 1,75 gerilemesine neden olurken, dolar/TL'deki yükseliş yurt içinde altın fiyatlarını desteklemeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Dolar/TL dün 3,1800 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarken, altının gram fiyatı günü 130,5 liradan tamamlamıştı. Bugüne yükselişle başlayan gram altın, saat 10.00 itibarıyla yüzde 0,6 artışla 131,1 liradan işlem görürken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 215 lira, Cumhuriyet altını ise 878 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise dünkü yüzde 1,75'lik düşüşün ardından gelen tepki alımlarıyla sınırlı da olsa toparladı ve şu dakikalarda yüzde 0,2 artışla 1.284 dolar seviyelerinde dengelendi.