Gazete Vatan Logo

Ceylin bir şans daha istiyor

Tek yumurta ikizi Ecrin ve Ceylin’e karaciğer kanseri teşhisi kondu. İkizlere anne ve babadan alınan karaciğerle nakil yapıldı. Ancak ikizlerden Ceylin’in karaciğeri 3 yıl sonra nakli reddetti.

Ceylin bir şans daha istiyor

Ecrin ve Ceylin Fırat kardeşler 2011 yılında Şanlıurfa’da dünyaya geldi. Tek yumurta ikizi olan kardeşlere 7 aylıkken karaciğer kanseri teşhisi kondu. Anne ve babalarının dokularının uyması üzerine ikizlere aynı anda organ nakli yapıldı. 2012 yılında yapılan nakilin ardından ikizler sağlığına kavuştu. Ancak Fırat ailesinin mutluluğu uzun sürmedi. Ceylin 3 yıl sonra karaciğeri reddetti. Doktorların tedavi için acilen İstanbul’a götürülmesi üzerine yola çıkan baba Fırat, “Bütün enfeksiyon kapmıştı. Yoğun bakıma alındı. 1 ay solunum cihazına bağlı hastanede yatırdık.

Son 1 yıl içinde 12 ameliyat geçirdi. 2 aydır Antep’te tedavi görüyor. Doktorlar ikizlere çok iyi bakmamız gerektiğini söylüyor. Enfeksiyon kapma riskleri çok fazla. Ailemiz dağıldı. Ben işsizim. Günlük işlere giderken Ecrin’e abisi bakıyor. Maddi durumumuz olmadığı için başka doktorlara da götüremiyoruz. Kızımın durumu her gün kötüleşiyor. Onun daha iyi yaşaması için yardım istiyoruz” diyerek yardım istedi.