Gazete Vatan Logo

Ceylanpınar’da 4. Kurban!

Suriye'deki iç savş bir can daha aldı

Ceylanpınar’da ailesiyle bayram alışverişi yapan 44 yaşındaki Ramazan Zeybel Suriye tarafından ateşlenen bir merminin isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Suriye’nin Haseki kentine bağlı Rasulayn ilçesinde, El Kaide bağlantılı El Nusra ile PKK bağlantılı PYD güçleri arasındaki çatışmalar, Ceylanpınar’da bir vatandaşın daha ölümüne yol açtı. Rasulayn’da aralıklarla devam eden çatışmalar dün sabah saatlerinde yeniden şiddetlendi. Sınır ötesinden ateşlenen uzun namlulu silahtan çıkan bir mermi, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin Gazi Caddesi’nde ailesi ile birlikte bayram alışverişi yapan 10 çocuk babası Ramazan Zeybel’in göğsüne isabet etti. Yaralı Zeybel, çevredekiler tarafından otomobille Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Dördüncü ölüm

İlk müdahalesinin ardından Viranşehir Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Ramazan Zeybel, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

16 Temmuz’da başlayan çatışmalarda seken kurşunlar nedeniyle Ceylanpınar’da bugüne kadar 17 yaşındaki Mahsun Ertuğrul, 16 yaşındaki Mehmet Gündüz ve 44 yaşındaki Şükrü Kahraman can verdi. Ramazan Zeybel’in de Suriye tarafından gelen mermiler nedeniyle ölmesi Ceylanpınar’daki ölü sayısını 4’e yükseltti.

Sokağa çıkmayın uyarısı

Zeybel’in ölüm haberini alarak hastaneye akın eden yakınları morg önünde sinir krizi geçirdi. Zeybel’in çocukları ise, “Daha bayramlık almadık neden öldün baba” diyerek gözyaşı döktü, yakınları Arapça ağıtlar yaktı.

Ceylanpınar’ın karşısında bulunan Rasulayn’da ise dün sabahın ilk ışıklarıyla şiddetlenen çatışmalar, gün boyu devam etti. Sabah saatlerine göre şiddetin azalmasına rağmen Rasulayn’da havan ve roket atışlarıyla vurulan bazı yerleşim yerlerinden de dumanlar yükseldiği görüldü.

Ceylanpınar’da da yetkililer gerekmedikçe vatandaşların sokağa çıkmaması konusunda uyarı anonsları yapmayı sürdürüyor.

İHD ve Mazlum-Der: Kürtleri katlediyorlar

İHD ile Mazlum- Der Hakkari Şubesi, Suriye’nin Halep bölgesinde yer alan ve yoğun Kürt nüfusunun yaşandığı bölgelerde yapılan saldırılar ile ilgili ortak basın açıklaması yaptı. İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, “Çok sayıda Kürt gencinin sadece Kürt oldukları için katledildikleri bildirilirken, çoğu kadın ve çocuk yüzlerce kişi kaçırıldı. El Kaide bağlantılı çeteler ve Özgür Suriye Ordusuna bağlı bazı fraksiyonlar, bölgedeki Kürtlere yönelik saldırılarını sürdürüyor” dedi. İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ise, daha önce açık olan Ceylanpınar Sınır Kapısı’nın Suriye tarafının PYD’nin askeri kanadı YPG’nin eline geçmesinden sonra kapatıldığını öne sürdü.

Haberin Devamı