Gazete Vatan Logo

Çevreci çift cinayetinde ‘Kennedy davası’ benzetmesi

Ali Ulvi-Aysin Büyüknohutçu çiftinin öldürülmesine ilişkin davada taleplerinin hiçbirinin kabul edilmediğini söyleyen avukat Tuncay Koç, “Dosya dörtnala kapatılmaya doğru gidiyor. Durum budur” dedi.

Çevreci çift cinayetinde  ‘Kennedy davası’ benzetmesi

Antalya’nın Finike İlçesi Alacadağ mevkiindeki taş ve mermer ocaklarına karşı verdikleri mücadeleyle tanınan Ali Ulvi (61) ve aynı yaştaki eşi Aysin Büyüknohutçu 9 Mayıs 2017 günü Kızılcık Yaylası’ndaki dağ evlerinde öldürüldü. Cinayetle ilgili katil zanlısı Ali Yamuç ve bir hafta sonra da eşi Fatma Yamuç tutuklandı. Bir süre önce katil zanlısı Ali Yamuç cezaevinde intihar etti. Elmalı Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen cinayet davasının ikinci duruşmasında, Ali Yamuç’un tutuklu eşi Fatma Yamuç adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Duruşmada, Büyüknohutçu ailesinin avukatlarının soruşturmayla ilgili taleplerinin hiçbiri ise kabul görmedi. Mahkeme, Antalya Barosu’nun müdahillik başvurusunu da reddetti.

Mahkemenin tüm taleplerini reddetmesi, Büyüknohutçu ailesinin avukatları tarafından tepkiyle karşılandı. Avukat Pelin Tabak, “Özellikle soruşturma aşamasında alelacele ve deliller toplanmadan iddianame hazırlanarak mahkemenin önüne getirildiğini belirterek “Delilleri olay yerinden getirerek sunduk. Dosya arasına baktığımızda CDlerin eksik gönderildiğini biliyoruz. CD kayıtları izlendiği zaman Ali Yamuç’un yer gösterme sırasında beyanlarının hiç birisinin olayla ölçüşmediğini görüyoruz. Gelen otopsi raporlarında bitişik atışla öldürüldüğünü görüyoruz. Fatma Yamuç’un para alışverişiyle ilgili kısımlar delillerle ölçüşmemektedir. Dosyada yeniden bir inceleme yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

HTS kaydı incelensin

Avukat Tuncay Koç ise HTS kayıtlarının da ayrıntılı incelenmesi gerektiğini dile getirerek şunları söyledi: Özellikle sanıkların olaydan 1 ay önceye kadar kimlerle görüştüğünün tespit edilmesi, sadece numara bazlı değil o numaraların kime ait olduğunun emniyet tarafından tespit edilmesi gerekir. Dosya Kennedy davası gibi dörtnala kapatılmaya doğru gidiyor. Durum budur.