Yörüngelerle donatılmış olan kâinat

Pozitif bilim, asırlar boyunca, kâinatın sabit, hareketsiz olduğunu kabul ediyordu. Halbuki Kur'an, güneşin ve ayın hareket ettiklerini ayrıca kâinatın da genişlediğini, açık ayetlerle ifade etmiştir

Haberin Devamı

Pozitif bilim, asırlar boyunca, kâinatın sabit, hareketsiz olduğunu kabul ediyordu. Halbuki Kur'an, güneşin ve ayın hareket ettiklerini ayrıca kâinatın da genişlediğini, açık ayetlerle ifade etmiştir. Kur'an ayrıca (Zariyat, 7) kâinatın "özen içinde yollar ve yörüngelerle donatılmış" olduğunu da bildirmiştir. Bugün biz kâinatın en küçük zerresinden, en büyük birimi galaksilere kadar, çok dakik, iyi hesaplanmış, yörüngelerde hareket halinde olduğunu biliyoruz. Tıpkı ayette ifade edildiği gibi.

Proton ve elektronlar
Atom, kâinatın en küçük zerreciği, yapı taşıdır. Atomun merkezini teşkil eden protonun etrafında belirli yörüngeler vardır. Bu yörüngelerde, elektronlar hareket eder. Bu elektronların sayısı, atoma göre değişir. Hidrojen'de bir, bazı atomlarda ise yüzlercedir. Bu elektronlar yörüngelerinde bir saniyede milyonlarca tur çizerler. Hiç biri diğeriyle kesişmez, çarpışmaz ve bozulmaz. Dünyamız, güneş sisteminin bir gezegenidir. Güneşin dokuz büyük, binlerce küçük gezegeni vardır.

Büyük gezegenlerden dördü yakın, beşi ise uzak gezegenlerdir. Gezegenlerin dizilişi, yörüngeleri, hareketleri fevkalâde planlı, programlı ve amaçlı bir dizaynın parçasıdır. Bütün gezegenlerin belirli birer yörüngesi vardır.

Kesin olarak hesaplanır
Eğer bunlar tesadüfler sonucu oluşsaydı konumlan, yönleri de karışık olurdu. Halbuki bütün gezegenlerin yörüngeleri, aynı düzlemin üzerindedir. Her biri bir evvelkinin yüzde 70 daha büyüğüdür. Bütün gezegenler, yörüngelerinde ve belirli bir hızla hareket ederler. Bu o kadar değişmezdir ki, bir gezegenin 100 yıl sonra dahi yörüngenin hangi noktasında bulunacağını kesin olarak hesaplayarak söylemek mümkündür. Öyle ki dünyadan bir gezegene, bir araştırma uydusu gönderileceği zaman, hedefine varıncaya kadar geçecek olan zamanda, gezegenin yörüngesinin hangi noktasında bulunacağı evvelden hesap edilerek uydu ona göre yönlendirilir.

Samanyolu galaksisi
Gezegenlerin ayrıca kendi uyduları vardır. Nasıl dünyanın uydusu olan ay, dünya etrafında belirli bir yörüngede dönüyorsa, güneş sistemindeki diğer 53 uydu da ait oldukları gezegenlerin etrafındaki yörüngelerde hareket halindedirler. Güneş, Samanyolu galaksisine bağlı, orta boyda bir yıldızdır. Diğer yıldızlardan farklı görünmesinin sebebi dünyaya çok yakın olmasıdır. Güneş ışığının dünyamıza ulaşması sadece 8 dakika sürer. Bu konudaki yazıma perşembe günü devam edeceğim

DİĞER YENİ YAZILAR