Gazete Vatan Logo

Çetin'den Gülen'e teşekkür!

Çetin, Gülen'e "Orhan Pamuk'a 'seni öldüreceğiz' diyenlere bu ülkeyi bırakmadığı için" teşekkür etti

Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneğince (TÜRKÇEDER) bu yıl dokuzuncusu düzenlenen “Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Şarkı Yarışması”nın finali,Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da katılımıyla Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı.

İstiklal Marşı ile başlayan gecede ilk olarak konuk öğrenciler, ülkelerinin halk oyunlarını sergileyerek, klasikleşen dünya eserlerini seslendirdiler.

Endonezya, Kamboçya, İngiltere, Şili, Azerbaycan, Tacikistan, Mali, Ukrayna, Kırım Özerk Cumhuriyeti, Brezilya, Makedonya, Yemen, Bosna Hersek, Fransa, Senegal, Türkmenistan ve Gana'dan 17 finalistin yer aldığı yarışmada, jüri üyeliklerini Ahmet San, Sezer Cumhur Önal, Yeşim Salkım, Emel Sayın, Sinan Çetin, Burak Kut, Hakan Peker, Cengiz Semercioğlu, Hakan Aysev, Gökhan Kırdar ve Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Akalın yaptı.

Yarışmada, Tacikistan'dan Shohrukh Yunusov “Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine” şarkısıyla birinci oldu, ikinciliğe Bosna Hersek'ten Şejla Koçan “Çoban Yıldızı”, üçüncülüğe ise Endonezya'dan Rahmi Amalia “Dert Bende Derman Sende” isimli şarkıyla layık görüldü.

Gecede, Ganalı öğrencilerin horon gösterisi büyük beğeni topladı.

Yarışmanın jüri üyesi yönetmen Sinan Çetin, Fethullah Gülen'e Türkçe Olimpiyatlarından ötürü teşekkür etti.

Çetin, Gülen'in hangi nedenle Türkiye'de olmadığını bilmediğini belirterek, “Ona teşekkür etmemin en önemli tarafı, bu ülkeyi, bu insanları, bu dili sevdirdiği için, Hrant Dink'in katillerine ve Orhan Pamuk'a 'seni öldüreceğiz' diyenlere bu ülkeyi bırakmadığı için. Bu ülkede, bu ülkeyi sevmenin bir suç olmadığını, hatta gurur verici olduğunu gösterdiği için Fethullah Gülen'e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı