Gazete Vatan Logo

Cesur kararlar alma arifesindeyim

25'inci yaşını kutlayan Serenay Sarıkaya yeni yaşını, "Hem hayatın ortasında hem başında gibi. Hem yetişkin hem genç kız gibi" sözleriyle anlatıyor. Sarıkaya, formunu yoga yaparak ve tenis oynayarak koruduğunu söylüyor

Cesur kararlar alma arifesindeyim

Bundan tam altı yıl önce Serenay Sarıkaya ile Öner Evez'in bürosunda röportaj yapmıştım. O zaman daha yeni Best Model seçilmişti. Lale Devri dizisiyle görüşme halindeydi ve 19 yaşındaydı. O günki tavrı hali beni çok etkilemişti ve hatta "Bu kızda gerçekten bir star ışığı var bundan mutlaka iyi bir şeyler olacak" demiştim. Ve haklı da çıktım. Serenay, Lale Devri derken Medcezir'de de gayet iyi bir performans sergiledi. Medcezir'de söylediği şarkılarla dikkat çekti ve sesinin güzelliğiyle konuşuldu. Bütün bunların yanında Mavi markasının da reklam yüzü oldu. Yürüttüğü başarılı reklam kampanyasının ardından şimdi de Mavi'nin 25'inci yaşı için ‘Çok mu parlıyoruz’ reklam kampanyasının tanıtımı için bir yemek verildi. Moda dünyasının önemli isimleri ve birkaç önemli yazar ve televizyoncu yemekte arz-ı endam etti. Geceye katılanlar arasında, The Godfather of Denim olarak anılan ve Mavi’nin 25'inci yılına özel “İndigo Move” jean koleksiyonunu tasarlayan efsanevi denim tasarımcısı Adriano Goldschmied de yer aldı.

Haberin Devamı

Bu gecenin bir özelliği de Mavi'nin olduğu gibi Serenay'ın da 25'inci yaş günü olmasıydı. Serenay'a şahane bir pasta geldi. Mumları üflemeden “25 yaşında olmak harika bir duygu, hem hayatın ortasında hem başında gibi… Hem yetişkin hem genç kız gibi… Hala cesur kararlar almak için uygun bir yaş. Bu yüzden, Mavi’nin son reklam filminde, cesaret temasını vurgulamak istedik. Bu beni çok heyecanlandırdı. Hep birlikte parlamaya devam” dedi. O gece bir araya geldiğimiz Serenay Sarıkaya ile aşkını, işini ve hayatını konuştuk.

Eskiden çok şaşkınmışım

Çok zor günler geçirdikten sonra bu noktaya gelen Serenay her şeyden kendine ders çıkaracak kadar bilinçli biri. Öyle ki yaşadıklarını bu bilinçle her gece uyumadan değerlendirdiğini ve her şey için şükrettiğini söylüyor. Geçmiş yıllara dönüp yaptığında kendine "Çok şaşkınmışım" diyecek kadar da öz eleştiri yapabilen biri. Her zaman dile getirdiği başka bir konuysa bu noktaya annesinin inancı, güveni ve öngörüsüyle geldiği.

Albüm yapmayı düşünmüyor

Haberin Devamı

Serenay oyunculuğun hiçbir zaman hayali olmadığını her fırsatta dile getiriyor. Model olma hayalleriyle çıktığı bu yolda tesadüfen oyuncu olduğunu anlatan Sarıkaya şimdilerde ise oyunculuktan başka bir şey düşünemez olmuş. 15 yaşında oyunculuk yapmaya başlayan Sarıkaya zor bir sektörün içine küçük yaşta itilse bile başarıya ulaşmasının sırrını zorluklara rağmen asla vazgeçmemesi ve yılmamasına bağlıyor. Rol aldığı dizilerde oyunculuğu kadar söylediği şarkılar ve sesiyle de dikkat çeken oyuncuya albüm yapması için teklif yağıyor. Ancak o hiç müzikle profesyonel olarak ilgilenmeyi düşünmüyor. "Tamamen oyunculuğa odaklandım. Müzik oyunculuğumu besleyen yan unsur" diyor.

Radikal kararlara açık

Serenay her an radikal kararlar alabilecek biri olduğunu söylemeyi de atlamıyor. Adrenalini ise çok sevdiği değişmez gerçeği. Sakin ve naif görüntüsünün altında tam bir çılgın kız çocuğu var. Ama iş ikili ilişkilerine geldiğinde aşırı kontrolcü olduğunu söylüyor. Onun arkadaşı veya sevgilisi olmak öyle kolay iş değil yani. Çünkü insanları hayatına almadan önce çok fazla sorguladığını ve güvenemediğini anlatıyor.

Haberin Devamı

Sevdiğime sahip çıkarım

Serenay ayrıca yaşadığı aşklarda her zaman istikrarlı olan bir genç kadın. Aşkı mutlu uyanmak ve kendine güvenmek olarak tarif eden Sarıkaya şimdilerde aşk yaşadığı Kerem Bursin'le de birbirine yakışan örnek bir çift. Birine severek bağlı olmanın her alanda kendini beslediğini anlatan Serenay "Hayatımdaki insana sahip çıkan benimseyen bir kadınım" diyor ve ekliyor, "Keremle aşkımız tam gaz devam ediyor. Her şey yolunda gidiyor."

Yemek yemeye ve spor yapmaya düşkünüm

Mavi Jean ile bu işbirliği nasıl gidiyor?

Mavi ile üç yıl altı sezondur çalışıyoruz. Onları gerçekten çok seviyorum. Ben de gerçek bir jean insanı olduğum için Mavi'nin bu kadar zamandır yüzü olmak tahmin edersiniz ki hayatımın en güzel mucizelerinden biri. Günlük hayatımda çok özel bir durum olmadıkça hep spor kıyafetleri tercih ederim.

Vazgeçilmez parçalar neler senin için?

Beyaz sneakerlarım. Boyfriend jeans. Beyaz ve siyah basic tişörtlerim. Deri ceket ve güneş gözlüklerim.

Haberin Devamı

Sporla aran nasıl? Boks yapıyor musun?

Boksa henüz başlamadım. Ama yaptığım birçok spor var. Tenis, okçuluk, gravity yoga bunlardan bazıları. Spor yapmayı çok seviyorum. Kendimi sporsuz düşünemiyorum.

Güzelliğini korumak için neler yaparsın?

Kendime iyi bakmayı ve güzel beslenmeyi seviyorum. Yemek yemeye çok düşkünüm ama sağlıklı beslenmek benim için hiçbir zaman zor olmadı. Çünkü hiç fast food seven biri olmadım. Hep sağlıklı beslenirim ama moda diye değil.