Gazete Vatan Logo

Çeşme'de halk müziği gecesi!

Çeşme Güzel Sanatlar Kültür Derneği Türk Halk Müziği Korosu, Anadolu'nun her yöresine hitap edecek.

Çeşme'de halk müziği gecesi!

İzmir'in Çeşme ilçesindeki Çeşme Güzel Sanatlar Kültür Derneği Türk Halk Müziği Korosu, 5'inci yıl nedeniyle vereceği konserde Anadolu'nun her yöresine hitap edecek.

Çeşme Güzel Sanatlar Derneği Başkanı ve Türk Halk Müziği Korosu Şefi Osman Uysal, 5 yıl önce, "Çeşme'den Türkü Akıyor" sloganı ile yola çıktıklarını hatırlatarak, altıncı yıllarına girerken, Çeşmeliler için çok özel bir konser hazırladıklarını söyledi.

25 Şubat Cumartesi günü saat 20.00'de, Çakabey Kültür Merkezi'nde verecekleri konser için hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu belirten Uysal, TRT İzmir Radyosu Ses Sanatçısı ve Yurttan Sesler Koro Şefi Işık Başel'in de konuk sanatçı olarak türküsever sanat dostları ile buluşacağını dile getirdi.

Tüm Çeşmelileri konserlerinde görmekten çok mutlu olacaklarını ifade eden Osman Uysal, "Yaklaşık 3 buçuk aylık bir çalışmanın ürünü olan bu konserimizde, sanatseverlerin tüm Anadolu'yu il il, bucak bucak, köy köy gezmelerini sağlayacağız. Ülke olarak zor günler geçirdiğimiz şu zamanlarda, birlik ve beraberliğimizin bir göstergesi olarak, repertuarı oluştururken, Anadolu'muzun her yöresine hitap etmeye çalıştım. Sanat, bir ülkenin aydınlık yüzüdür. Bu ilke ile ülkemizi karanlıkta bırakma çabası içerisinde olan tüm iç ve dış mihraklara cevaben, milli ve manevi değerlerin harmanlandığı türkülerimizle, aydınlık yarınlara bir meşale de bizim tarafımızdan hep yakılacak" diye konuştu.

Haberin Devamı