Gazete Vatan Logo

Çeşme’de 9 durak deneyim

Çeşme’de 9 durak deneyim

Son yıllarda oldukça popüler hale gelen Çeşme, aslında sadece yaz tatili için gidilecek bir yer olmasının dışında, çevresindeki pek çok yerleşim bölgesiyle de 12 ay turizme hizmet verebilecek durumda... Çeşme Belediyesi bu amaçla başlattığı “9 Durak, 9 Deneyim’’ temalı tanıtım kampanyasını sürdürüyor. Geçen hafta “Hıdrellez’de Çeşme” buluşması için; Reisdere, Ovacık, Ilıca, Ildırı, Germiyan, Dalyan, Çiftlikköy, Çeşme Merkez, Alaçatı rotası üzerinde gezdik... Çeşme’nin gizli güzelliklerini tanıtmak ve tüm yıla yayılan bir turizm anlayışla konuk sayısını artırıp çeşitlendirmek amacıyla yola çıktıklarını ifade eden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, “Bu beldelerimizle farklı tatil anlayışına sahip insanları sadece bahar ve yaz aylarında değil, dört mevsim misafir etmeye hazırız. Yapacağımız çalışmalarla Çeşme’mizin marka değerini beş yılda 10 kat arttırmayı hedefliyoruz” diyor.

“9 Durak 9 Deneyim” kampanyası, eğlence ve gece hayatı sevenlerden doğa, kaplıca turizmi ve su sporlarına uzanan geniş bir perspektifte misafirlerini ağırlayan, Türkiye’nin en eski ve bilinen destinasyonlarından olan Çeşme’nin bilinmeyen yönleri ile tanıtılması ve sadece yaz aylarında değil, sonbahar ve kış aylarında da seyahatseverler için bir cazibe merkezi olmasını hedefliyor.

Haberin Devamı

REİSDERE
Genelde Rumeli tarafından göç almış, tarihsel dokusu içinde gelenek ve göreneklerini korumayı başarmış, termal suları, şifalı çamur banyoları ve kıyısında balık lokantaları ile şirin bir köy. Köyü’n güneyinde Reisdere Antik Yerleşim Alanı bulunuyor.
ŞİFNE
Çeşme Ilıcalarının 5 km kuzey doğusunda bulunan Şifne körfezinde ise küçük bir yarımada üzerinde Şifne (Reisdere) Kaplıca ve Çamuru var. Kaplıcanın romatizma, raşitizm, kadın hastalıkları ve idrar yolları, mide, bağırsak, egzama, kan çıbanı gibi deri hastalıklarına yararı var.
OVACIK
Bölgede çok sayıda bağ yer alıyor. Şarapçılığın yanı sıra, meyve suyu, zeytinyağı, lavanta, üzüm çekirdeği ticareti yapılıyor. Gastronomi meraklılarını bekliyor.
ILICA
Ilıca, 2 km’ye yakın uzunluktaki geniş ve beyaz kumlu plajları ile Çeşme’nin en gözde duraklarından biri. Denizin içinden kaynayan sıcak termal sular, Ilıca plajını ve yöredeki diğer plajları büyük birer termal havuz haline getiriyor. Ilıca plajının en önemli özelliklerinden biri de, kıyıdan denize doğru yaklaşık yüz metrelik bir şeridin insan boyunu geçmeyecek derinlikte olması.
ÇİFTLİKKÖY
Rüzgarıyla ünlü Çeşme’de her zaman rüzgarsız sakin köşeler de bulmak mümkün. Pırlanta Plajı ile ünlü Çiftlik pırıl pırıl parlayan denizi ile sakinliği sevenleri bekliyor. Yörede en güzel deniz ürünleri ve böcek lokantaları burada yer alıyor.
DALYANKÖY
“Eski Camii” olarak da anılan Dalyanköy Çeşme ilçe merkezinin 2 km kuzeyinde. Dalyan, balık ve deniz ürünleri lokantaları ile lezzet meraklıları için vazgeçilmez bir durak.
ILDIRI
Çeşme merkeze 27 km uzaklıkta küçük adacıkları olan güzel bir koyun üzerinde kurulu olan Ildırı, Yarımadanın ilk antik yerleşimi. Erythrai adıyla kurulan Ildırı, Çeşme’nin görülmeye değer bir yeri. Erythrai sözcüğünün kent toprağının kırmızı renginden dolayı Erythra’nin “Kızıl Kent” anlamında kullanıldığı yönünde de bir görüş var. 12 İyon kolonisinden biri olan kentte MÖ 3’ünücü yüzyıl sonlarında yapıldığı sanılan akrapolün kuzey yamaçlarındaki antik tiyatro ve Athena Tapınağı arkeoloji meraklıları için özellikle eşsiz günbatımı manzarasıyla eşsiz güzellikte.
GERMİYAN
Çeşme’nin diğerlerinden farklı bir etnik yapısı olan tek Türkmen köyü Germiyan. Anadolu Beylikleri’nden Germiyanoğulları’ı tarafından kurulmuş bir yerleşim. Kendine özgü Hurma Zeytini ve ekşi mayalı ekmeği ünlü. Köy meydanındaki kahvesi hala otantik haliyle turistlerin adaçayı içmek için konakları çok sevimli bir kahve. Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez ‘’Ekmek Festivali’’ adıyla bir etkinlik düzenlenmiş ve görülen yoğun ilgi nedeniyle festivali sürekli yapma kararı alınmış.

Haberin Devamı