Gazete Vatan Logo

Cesetleri kuyuda bulundu

İplik imalathanesi patronu Esebaş'ı eşinin kardeşlerinin öldürdüğü ortaya çıktı. Bir çalışan da cinayeti gördüğü için öldürüldü

İstanbul Esenyurt'ta 9 aydır kayıp olan bir patron ve çalışanının öldürüldüğü ortaya çıktı. İkili, delil yok etmek için yakılan işyerindeki kuyuya atılmış ve cesetlerinin üzerine beton dökülmüş halde bulundu.

Süreç, iplik imalatı yapan işyeri sahibi, evli Ayhan Esebaş (45) ve çalışan Ferit Dişiaçık'ın (34) geçen yıl 14 Nisan'da kaybolmasıyla başladı. "Aile içi infaz"dan şüphelenen polis, aileleri "Dosya kapandı" diye kandırarak teknik ve fiziki takibe aldı.

Sonuçta da Esebaş'ın şu an asker olan kayınbiraderi Erhun Osma ile onun kardeşi Ceyhun Osma gözaltına alındı. İki kardeş, "Ablamıza hakaret ve küfürler ediyordu" diyerek cinayetleri kendilerinin işlediğini itiraf etti. Buna göre; şüpheliler önce Esebaş'ı öldürdü. Cesedi, işyerinin bodrumundaki su kuyusuna attı.

Daha sonra da yaşananlara tanık olan Dişiaçık'ı bıçaklayarak öldürdü. Onu da kuyuya attı. Ardından da "Cesetler kokmasın" diye cesetlerin üzerine beton döktü ve delilleri yok etmek için olayın olduğu gece 05.30'da 5 litre benzin döktükleri dükkanda yangın çıkardı. Asker kaçağı olan Erhun Osma olaydan sonra Manisa'ya askere gitti.

Cinayeti ortaya çıkaran polis, şüphelileri olay yerine götürdü. Esebaş ortadan kaybolunca, ailesi boş kalan dükkanı başka birine kiralamıştı. Kiracı büyük bir şok yaşadı. Şüpheliler, her iki cesedi gömdükleri kuyuyu gösterdi. Şüphelilerin sorguları devam ediyor.

Haberin Devamı