Gazete Vatan Logo

Cesetleri bırakıp kaçtılar!

Irak'ın Musul ilinin Şengal ilçesinde Peşmerge ile IŞİD terör örgütü arasında çıkan çatışmalarda 36 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Peşmerge'nin Şengal Cephesi Komutanı Albay Behram Arif, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Terör örgütü IŞİD militanları, sabah Şengal'de bulunan Peşmerge güçlerine saldırdı. Peşmerge güçleri de saldırıya anında karşılık verdi" dedi.

İki saat süren çatışmaların ardından örgütün püskürtüldüğünü aktaran Arif, "Şiddetli çatışmalarda arasında kod adı Ebu Ömer el-Kurdi olan IŞİD emirinin de bulunduğu 36 militan öldürüldü, onlarcası da yaralandı. Militanlar cesetleri geride bırakıp kaçtı" ifadelerini kullandı.

Arif, IŞİD'in son zamanlarda daha çok intihar eylemleriyle Peşmergeye zarar vermeye çalıştığını, alınan tedbirler sayesinde bu tür saldırıları da engellediklerini dile getirdi.

Irak'ta IŞİD'in, 10 Haziran'da Musul'u, ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar devam ediyor. Şii milislerin de içerisinde yer aldığı Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, IŞİD'in elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

Haberin Devamı