Gazete Vatan Logo

Ceset bulunamayan cinayete ömür boyu hapis

Ceset bulunamayan cinayete ömür boyu hapis

BURSA’nın Yenişehir İlçesi’nde geçen yıl Haziran ayında ortadan kaybolan ve cesedi bulunamayan 51 yaşındaki Sadiye Şensözlü’yü öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 46 yaşındaki İsmail Erbaykır’ın yargılanması tamamlandı. Son sözünde savunma yapmayan ancak, daha önce verdiği ifadesinde otomobilde otururken oynadığı tabancasının ateş aldığını, kazayla başından vurulan Şensezlü’yü araçtan indirip 15 dakika can çekişmesini izlediğini, ölünce de orada bırakıp otomobille ayrıldığını öne süren İsmail Erbaykır, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Yenişehir’de eşinden yıllar önce boşanan ve emlakçılık yapan 3 çocuk annesi Şadiye Şensözlü, geçen yıl 14 Haziran günü ortadan kayboldu. Kendisine cep telefonu ile de ulaşamayan çocukları ve akrabaları polisten yardım istedi. Polis son olarak emlakçı dükkanında çalışan İsmail Erbarkır ile birlikte görülen Sadiye Şensözlü’nün 16 HU 55 plakalı siyah renk cipini İznik Gölü kıyalarındaki Göllüce Mahallesi’nde terk edilmiş olarak buldu. Koltuklarında kan izi tespit edilen aracın ön camının kırık olduğu görüldü. Araç çekici ile Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün garajına çekildi. Şensözlü’nün cesedinin bulunması için Ankara’dan getirilen ’Galgi’ ve ’Ateş’ iadlı özel eğitim almış köpeklerin katıldığı aramalardan da sonuç alınamayınca çalışmalara son verildi.

Haberin Devamı

TABANCA BABASININ EVİNDE BULUNDU

Soruşturma kapsamında 385 güvenlik kamerası kaydını izleyip 176 kişinin ifadesini alan polis, şüpheli olarak İsmail Erbaykır’ı yakaladı. Çelişkili ifadeler veren Erbaykır daha sonra takip edilmek üzere serbest bırakıldı. Dolandırıcılık ve adam yaralama suçlarından birçok kaydı bulunan ve 7 yıl cezaevinde yattığı belirlenen Erbarkır ikinci kez gözaltına alınınca suçunu itiraf ederken, olayda kullanılan tabanca ise Yenişehir’de yaşayan babasının evinde, kontroplakları sökülen kapının arasında bulundu. Olay yerinde arama yapan polis araçtaki kan lekesinin, elde ettiği saçlar ve derilerin daha sonra yapılan DNA testinde Şadiye Şensözlü’ye ait olduğunu belirledi. Ancak tüm aramalara rağmen Sadiye Şensözlü’nün cesedi bulunamadı.

Haberin Devamı

10- 15 DAKİKA CAN ÇEKİŞMESİNİ İZLEMİŞ

Çıkartıldığı mahkemece tutuklanan İsmail Erbaykır hakkında ’kasten adam öldürmek’ ve ’ruhsatsız silah bulundurmak’ suçlarından ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Erbaykır geçen duruşmada, yanında çalıştığı Şadiye Şenözlü ile 5 yıllık arkadaşlıklarının olduğunu, olay günü sohbet etmek amacıyla buluştuklarını belirterek şunları anlattı:

"Sohbet etmek için onun aracı ile Orhangazi İlçesi’ndeki Sölöz Mahallesi’ne gittik. Şadiye hanım sigara içince ben arka koltuğa geçtim. Sohbet sırasında silahımı görmek istedi. Ben de silahın şarjörünü çıkartıp kendisine uzattım. O anda namlusunda mermi olduğunu unuttuğum tabanca ateş aldı. Kurşun başına isabet etti. Hemen arabadan indim. Ardından kendisini yaralı olarak aşağıya indirip yere yatırdım 10- 15 dakika can çekişmesini izledim. Sonra öldüğünden emin olunca bir saat başında bekledim. Ardından arabayı alarak olay yerinden uzaklaştım, 20 kilometre ileride bulunan göl kıyısına gidip arabayı terk ettim. Cesedi kesinlikle saklamadım, bulunsun diye ortada bıraktım, cesede ne olduğunu bilmiyorum."

Haberin Devamı

Duruşmaya, Şadiye Şenözlü’nün geçen duruşmada sanıktan şikayetçi olan çocukları da katıldı. Karar aşamasına gelen son duruşmada İsmail Erbaykır hiç bir şey söylemezken suçunu sabit gören mahkeme heyeti Erbaykır’a ömür boyu hapis cezası verdi.