Gazete Vatan Logo

CES fuarında tablet savaşı

Dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES, 2 bin 700 firmanın katılımıyla La Vegas’ta start aldı

Dört gün sürecek fuarda iPad’e rakip olarak geliştirilen 100 tablet bilgisayar arasında büyük yarış var...

ABD’nin Las Vegas eyaletinde düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji fuarı “Costumer Electronic Show” (CES) kapılarını açtı. Dört gün sürecek fuara dünya çapından 2 bin 700 firma katılıyor. 130 ülkeden 126 bin ziyaretçinin gelmesi beklenen fuarda en büyük rekabet Apple şirketinin geçen yıl piyasaya sürdüğü iPad’le birlikte ortaya çıkan tablet bilgisayar teknolojisinde yaşandı. Asus, Lenovo, Toshiba ve Samsung, iPad ile rekabet edebilmek için yeni ürünlerini tanıttı.

Geçen yıl 55 milyon tablet bilgisayar satıldı. Sektörünün tartışmasız lideri olan iPad bir yıl içinde tam 45 milyon tablet bilgisayar sattı. Diğer büyük rekabet ise televizyon sektöründe yaşanıyor. LCD televizyonların yerini internete bağlanan üç boyutlu ve daha iyi görüntü veren OLED televizyonlar aldı. Üç boyutlu görüntü sistemlerinde ise gözlüğe ihtiyaç duymayan yeni teknolojiler sergilenecek. Ayrıca 4G telefonlar görücüye çıkacağı fuarda çevreci teknolojiler de geniş bir yer tutacak.

iPhone’la sağlıklı yaşa

Cep telefonu sektöründe devrim yaratan iPhone geçen yıl olduğu gibi bu yıl da fuarın en gözde cihazı. Dördüncü nesil iPhone’ların tanıtıldığı fuarda cihazın teknik özelliklerinden çok, yüklenen uygulamalarla öne çıkıyor. Fransız Withings şirketinin geliştirdiği uygulama sayesinde artık iPhone tansiyon ölçebiliyor. iPhone, 130 dolara satılan “The Smart Blood Pressure Monitor” adlı tansiyon aletinden aldığı verileri analiz ediyor. Hangi durumlarda tansiyonun yükselip alçaldığını görmemizi sağlıyor. Uygulamayı indirmek ise bedava.

Su altında HD kayıt keyfi

Yaz tatilinde su altı dünyasına muhteşem bir yolculuk yaptınız, ama dostlarınız anlattıklarınıza inanmıyor mu? Liquid Image yüksek çözünürlüklü kayıt yapabilen kameralar su altıyla buluşturdu. Şinorkele yerleştirilen kamera 136 derece açıyla 1080 çözünürlükte saniyede 30, 720 çözünürlükte saniyede 60 kare kayıt yapabiliyor. 12 megapiksel çözünürlüklü kameranın çektiği görüntüler şinorkele entegre vaziyette bulunan 32 GB kapasiteli microSD karta yükleniyor. Fiyatı 399 dolar.

120 GB flaşdIsk

Fuarın ber başka yeniliği ise bilgisayardan veri transferine imkan veren USB girişli cihazlar oldu. USB 3.0 veri yolu ile donatılan flashdisklerin bellek kapasitesi 120 GB’a kadar çıktı. LaCie FastKey’in geliştirdiği flaşdisk, saniyede 260 MB veri transferi gerçekleştirilebiliyor. hem PC hem de MAC bilgisayarla aynı anda uyumlu çalışan flashdisk 475 dolardan satışa sunulacak.

Haberin Devamı