Gazete Vatan Logo

Ceren Özdemir cinayetinde bu 3 soru cevap bekliyor!

Milliyet yazarı Özay Şendir, Ceren Özdemir cinayetindeki ihmal iddialarını köşesine taşıdı. Şendir, cinayetle ilgili "Cezaevinden bir değil, iki kere firar etmiş, bir katilin, son kurbanı oldu Ceren. Ama cinayetin tek faili o katil değil, tüm sistem" diye yazdı. Öte yandan, Ordu’da vahşice öldürülen bale sanatçısı Ceren Özdemir’in annesi Gülfer Özdemir ve babası Yılmaz Özdemir, kızlarının kariyer planlarını ve doğum günü için ona hazırladıkları sürprizi anlattı.

Ceren Özdemir cinayetinde bu 3 soru cevap bekliyor!

Milliyet gazetesi yazarı Özay Şendir, bugünkü "Ceren'i sadece o katil öldürmedi" başlıklı yazısında, Ceren Özdemir cinayetiyle ilgili ihmalleri yazdı. Şendir yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Gencecik bir üniversite öğrencisi öldürüldü.Cezaevinden bir değil, iki kere firar etmiş, bir katilin, son kurbanı oldu Ceren. Ama cinayetin tek faili o katil değil, tüm sistem.
Ordu’nun nüfusu yaklaşık eşit 770 bin kişi. O alçağı, cinayetin üzerinden 24 saat geçmeden yakalayan sistem, 1 Aralık’tan cinayet saatine kadar neden
bu firariyi yakalayamadı peki?

Daha önce de, cinayet işlemiş birisiyle, bir uyuşturucu satıcısının cezaevinden firarı aynı önemde olamaz, olmamalı.

Bir katil firar ettiğinde, o ildeki tüm güvenlik birimleri, bir başka cinayet daha işlenmeden alarma geçer diye umuyorduk, belli ki olmamış.

Gelelim, ikinci ve en can yakıcı soruya: Cinayet işleyip, yarı açık cezaevinden firar eden, firari olduğu sırada hırsızlık yapıp yakalanan biri, nasıl tekrar yarı açık cezaevine konur?

Bu nasıl bir ihmaldir, dünyada bir örneği daha var mı acaba?

Üçüncü soru firardan sonra yapılanlara dair:

Mesela o katilin saklanmış olabileceği düşünülen adreslere baskın yapıldı mı?

Koğuş arkadaşlarından tahliye olanlar varsa onların adreslerine bakıldı mı?

Ailesi varsa, kimseyle temas kurup kurmadığı sorgulandı mı ya da aileye ait telefonlar dinlemeye alındı mı?

Cezaevinde en son kim para yatırmış bu adama ya da koğuş arkadaşları parası pulu var mıydı diye sorgulandı mı?

Cinayet aletine nasıl ulaşmış bu katil? Satın mı almış, bir yerden mi çalmış, o 72 saatte şüphe uyandıracak hırsızlık ihbarı gelmiş mi hiç?

Gelelim bugüne, Ceren’in artık yaşamadığı zamana dair sorulara:

Aynı cezaevinden bir değil iki kere firar etti ya bu adam, bu kaçışlarda ihmal ya da kastı bulunanlar, geçmişte ya da şimdi en azından açığa alındılar mı?

O yüzden Ceren sizin evladınızmış gibi bu işin üzerine gidin, alınması gereken kim varsa alın görevden, soruşturma açtırın...

Ceren’i kurtaramadık ama diğer çocukları kurtarmanın başka yolu yok..."

Haberin Devamı

ANNE GÜLFEM ÖZDEMİR KONUŞTU

Haberin Devamı

Anne Gülfer Özdemir, “Çok güzel piyano çalıyordu. ‘Kızım sen geleceğin Fazıl Say’ı olacaksın’ diye takılırdım ona. Çok hoşuna giderdi yavrumun. O da öyle iyi bir piyanist olmak isterdi. Ama ölümle şöhret olacakmış yavrum” diyerek şöyle devam etti:

"DAHA ÇOK GÖRMEK İÇİN ERKEN EMEKLİ OLDUM"

“Onlarla daha çok vakit geçirebilmek için erken emekli olmuştum. Ceren ablasına ‘Sen çok şanslısın, annemle daha çok zaman geçiriyorsun’ derdi. Her sene doğum günü kutlarız ona. ‘Bu sene kutlamayacağız’ dedim. Çünkü sürpriz olsun istedik.

Kutlama yapacağımızı bilmeyecekti. Yani pastasını sürpriz yaparak kesecektik. Yavrumdan ayrıldık. İki yavrum için yaşıyordum. Kıt kanaat büyüttük. İki çocuğum birbirine çok düşkündü. Şimdi koptular birbirlerinden. Ceren’in seveni, arkadaşı çoktu. Şimdi daha da çoğaldı. Herkesin kızı oldu.”
"ONU ÇAĞDAŞ VE AYDIN BİR İNSAN OLARAK YETİŞTİRDİK"
Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, Baba Yılmaz Özdemir de Ceren’in kariyeri için çok titiz planlar yaptığını belirterek şunları söyledi:
“6 Aralık doğum günüydü. Her sene kutlardık. Doğum gününde annesiyle ortaklaşa küçük hediyeler alırdık. Ama çok mutlu olurdu. Arkadaşları çoktu. Hep birlikte kutlardık. Onu modern, çağdaş ve aydın bir insan olarak yetiştirdik. Her bakımdan iyi bir insan olması için. Sanatçı ruhluydu. Çalışkan ve ileri görüşlüydü. Bu sene ikinci bir okula kayıt yaptırmıştı. Fotoğrafçılık ve kameramanlık da okuyacaktı. Master yapacaktı.’
Arkadaşları bugün Ceren’i doğum gününde okulda anacaklar.

Haberin Devamı