Gazete Vatan Logo

Cepten ödeme başladı!

Türkiye’de ilk defa Şanlıurfa'da...

Türkiye’de ilk defa toplu taşıma araçlarında ‘cep’ten ödeme uygulaması Şanlıurfa’da başlatıldı. Urfakart’larını Turkcell Cüzdan’a ekleyen Turkcell’liler, kartlarına dilediği an cepten dolum yapabiliyor.

Turkcell ile Belsan arasında imzalanan işbirliğiyle toplu ulaşımda Türkiye’de ilk defa cepten ödeme uygulaması Şanlıurfa’da hayata geçirildi. Şanlıurfalılar artık NFC özellikli telefonlarla toplu taşıma araçlarını kullanırken cepten ödeme uygulamasından yararlanabiliyor. Urfakart’larını Turkcell Cüzdan’a ekleyen Turkcell’liler, kartlarına diledikleri an cepten dolum yapabiliyor. Söz konusu işbirliği, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve BELSAN Genel Müdürü Cengiz Konur’un da katıldığı basın toplantıyla açıklandı.

Cepten dolum imkanı

İşbirliği sayesinde Urfalılar’ın cep telefonlarıyla otobüste temassız ödeme yaparak seyahat edebileceklerini belirten Süreyya Ciliv, “Herhangi bir dolum noktasına gitmeye gerek kalmadan Urfakart’lara yükleme ya da bakiye sorgulama gibi işlemler de cepten yapılabilecek. Altyapımızı diğer operatörlerle de paylaşabiliriz. Türkiye’nin menfaatine yapılan her işin destekçisi oluruz” dedi. Ciliv, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ulaşımdan finansa, eğitimden sağlığa hemen her sektörde iş yapış şekillerini değiştiren mobil iletişim teknolojilerinde öncü rol oynuyoruz. Ekim 2012’de dünyanın en gelişmiş mobil cüzdan çözümü olarak hayata geçirdiğimiz Turkcell Cüzdan bugün 1.2 milyon kişinin cebinde. Urfakart’ı cebe sokan bu işbirliğimizle Türkiye’de toplu taşımacılıkta ilk defa cepten ödeme dönemini başlatıyoruz. Önümüzdeki dönemde diğer illerimizin de Şanlıurfa’yı örnek almasını temenni ediyoruz.”

Kart yükleme kuyruğuna son verildi

Toplu ulaşımda cep telefonuyla ödeme hizmetinin ilk kez Şanlıurfa’da başlamasından gurur duyduklarını belirten Belsan Genel Müdürü Cengiz Konur, bu sayede toplu taşıma araçlarına biniş sürelerinin kısalacağını ve Urfalılar’ın kart kuyruğundan kurtulacağını söyledi.

Turkcell Cüzdan’a Urfakart’ı tanımlamak yeterli oluyor

- Urfakart’ı cepten kullanabilmek için öncelikle Urfakart’ı cep telefonuna tanımlamak gerekiyor.

- Akıllı telefon sahipleri App Store (iOS) ya da T-market.com (Android) üzerinden Turkcell Cüzdan uygulamasını indirerek Urfakart’ı ekleyebiliyor.

- Urfakart’ını Turkcell Cüzdan’a ekleyenler Turkcell Cüzdan’daki banka kartı ya da kredi kartını kullanarak Urfakart’larına dolum yapabiliyor. Dileyen kullanıcılar Turkcell Cüzdan kullanarak başkalarının Urfakart’ına da yükleme yapabiliyor.

- Banka ya da kredi kartı kullanmak istemeyenler Turkcell Mobil Ödeme kullanarak kartlarına dolum yapabiliyor. Yapılan ödeme faturalarına yansıyor ya da bakiyelerinden düşüyor.

- Telefonu NFC özellikli olanlar Turkcell Cüzdan’a ekleyecekleri temassız Urfakart’ları sayesinde otobüslerde cepten ödeme yapma kolaylığını da yaşayabiliyor.

Haberin Devamı