Gazete Vatan Logo

Cep telefonuyla ‘torun muhabbeti’

Cep telefonuyla ‘torun muhabbeti’

7 Haziran’dan sonra en uzun süreli koalisyon görüşmelerini yürüten ancak anlaşamayan Ak Parti ile CHP’nin liderleri arasında eriyen buzlar, 30 Ağustos törenlerine de damga vurdu.

İki partinin yürüttüğü istikşafi görüşmeler öncesinde ve sonrasında görüşmeler yapan, bundan sonra da daha sık iletişim kurmak konusunda görüş birliğine varan Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri sırasında neşeli biçimde sohbet etti.

Birbirleriyle ilgili nazik mesajlar veren Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun merak uyandıran sohbetinin konusunun ise torunları olduğu ortaya çıktı. Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu’nun telefonundan Kılıçdaroğlu’na torunu Ayşe Sare’nin fotoğrafını gösterdi. Kılıçdaroğlu da “Maşallah çok tatlıymış” dedi.

Ak Parti ile CHP’nin koalisyon kurmaya yönelik istikşafi görüşmeleri, iki partinin mesajlarının daha ılımlı bir boyuta taşınmasını sağlamıştı. Bu süreçte hem Başbakan Davutoğlu hem de Kılıçdaroğlu, kurdukları iletişimin ve yürütülen görüşmelerin niteliğinin bile ayrı birer kazanım olduğuna dikkati çekmişti. İki lider, bundan sonra daha sık iletişim kurulması gerektiği konusunda da benzer görüşleri kamuoyuna açıklamışlardı.

Haberin Devamı

Dikkat çeken sohbet

Bu tablo dün, 30 Ağustos törenlerinde de kendisini gösterdi. 30 Ağustos törenlerinde Başbakan Davutoğlu ve CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun cep telefonuna bakarak yaptıkları sohbet dikkati çekti. Edinilen bilgiye göre Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ile tokalaştıktan sonra eşi Sare Davutoğlu ile yerine geçti. Bu esnada Sare Davutoğlu, daha önce annesi vefat ettiğinde taziye ziyaretinde bulunduğu Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nu sordu.

Fotoğraflarını gösterdi

Başbakan Davutoğlu da bu esnada, Kılıçdaroğlu’na “Selvi Hanım yok mu?” dedi. Kılıçdaroğlu’ndan, “Torunlara bakıyor” karşılığı alan Davutoğlu, “Eşiniz mi bakıyor, çok güzel. Bizimkiler de buradaydı, bizimleydiler yeni gittiler ABD’ye. Biz de artık fotoğrafları ile idare ediyoruz” dedi.

Daha sonra eşi Sare Davutoğlu’ndan cep telefonunu isteyen Başbakan Davutoğlu, ABD’de yaşayan kızı Meymune ile damadı Talha Topçu’nun kızları olan torunu Ayşe Sare’nin fotoğraflarını Kılıçdaroğlu’na gösterdi. Fotoğraflara gülümseyerek bakan Kılıçdaroğlu, “Maşallah çok tatlıymış” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu da, “Torunlar çok farklı, sevgileri çok farklı oluyor” diye konuştu. Daha sonra sohbet torunlar üzerinden bir süre daha sürdü.