Gazete Vatan Logo

Cep telefonuna ait yasal izin durumunu IMEI sorgulama ile öğrenin!

Akıllı cihaz kullanıcılarının, IMEI numarası kayıt durumunu sorgulayabilmeleri için BTK’ dan online IMEI sorgulama hizmeti sunuluyor. İnternette e-Devlet sisteminden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranından IMEI numarası kayıt durumu sorgulanabiliyor. IMEI sorgulama işlemleri sadece dakikalar içerisinde e-Devlet kimlik doğrulama yapılmadan da gerçekleştirilebiliyor.

Cep telefonuna ait yasal izin durumunu IMEI sorgulama ile öğrenin!

Modern teknoloji çağında insanların günlük yaşamları içerisinde son derece önemli bir yere sahip olan akıllı cihazlar dünyanın her yerinde oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de insanların yaşamlarının her alanında çok önemli çözümlere yer veren akıllı mobil cihazlar beraberinde pek çok yeni nesil ihtiyacı da getiriyor. Bunların başında da özellikle insanların akıllı cihazlarının yasal olarak kullanımına imkan veren IMEI numarasının doğruluğudur. Bu yüzden de günümüz modern çağında oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan akıllı cihazlara yönelik olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından online IMEI sorgulama hizmeti sunuluyor. Bu hizmet sayesinde akıllı cihaz kullanıcılarının kullanmakta oldukları akıllı cihazların IMEI numarasının kayıt durumuna ilişkin olarak bilgi alınabilmesine yardımcı oluyor.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de IMEI numarası kayıt ettirilmemiş olan her akıllı cihaz yasadışı yollar ile Türkiye’ye getirilmiş olabileceği gibi kullanılabilmesi söz konusu değildir. Çünkü akıllı cihazların IMEI numarasının kayıtlı olmaması durumunda şebeke çekimi söz konusu olmaz ve dolayısı ile akıllı cep telefonu ve tablet bilgisayar ürünlerini kullanabilmek mümkün olmaz. İnternet hız ve kolaylığında IMEI numarası kayıt bilgisinin alınabilmesine yardımcı olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmet uygulaması tüm akıllı cihaz kullanıcıları tarafından ücretsiz ve şifresiz olarak kullanılabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde akıllı cihaz kullanıcıları tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılan başlıca dijital resmi hizmet uygulaması olarak ön plana çıkıyor. Dijital platform üzerinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hizmete açılan online IMEI sorgulama hizmet uygulaması özellikle de insanların akıllı cihazlarının kayıt durumu hakkında bilgi alabilme şansına internet hız ve kolaylıklarında ulaşabilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmet ekranı sayesinde vatandaşların akıllı cihazlarının IMEI numarasının kayıt durumuna ilişkin olarak ayrıntılı bilgileri öğrenebilmesi mümkün oluyor. Vatandaş internet erişimi sağlayabildiği her noktadan elektronik ortam üzerindeki e-Devlet portalı içerisinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranını kullanabiliyor. Bu ekranda IMEI numarasının öğrenimi değil tam tersi şekilde IMEI numarası üzerinden IMEI numarası kayıt durumu öğrenilmekte olduğundan akıllı cihaz tutkunlarının e-Devlet IMEI sorgulama ekranında 16 haneden oluşan IMEI numaralarını girmeleri gerekiyor. Bu IMEI numarası cihaz orijinal kutusu üzerinde, cihazın ‘ayarlar/hakkında/durum’ kategorisinde yazabildiği gibi kullanıcı tarafından ‘*#060#’ kodu cihazda tuşlanarak da kolaylıkla öğrenilebilmektedir.

Haberin Devamı

Özellikle de akıllı cihazlar ile ilgili olarak son yıllarda vatandaşların en çok yaşadıkları sorunların başında gelen çalıntı akıllı cihaz ve IMEI klonlama gibi yasadışı ve aynı zamanda da kullanıcı mağduriyeti yaşatacak durumlara karşı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde güvenlik önlemi oluşturması ve bilgi sağlaması amacı ile IMEI sorgulama hizmet ekranı faaliyete sokulmuştur.

Haberin Devamı