Gazete Vatan Logo

Cep telefonu IMEI sorgulaması nasıl yapılıyor?

IMEI sorgulama ile cep telefonumuzun yasal durumunu öğrenmek mümkündür. IMEI sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını ve IMEI sorgulama işlemi ayrıntılarını yazımızın devamından öğrenebilirsiniz.

Cep telefonu IMEI sorgulaması nasıl yapılıyor?

Günlük hayatımızda bazı zamanlar 1500 TL’nin üzerinde bir yatırım olduğumuz cep telefonlarımız lüks cihazlarımız yer almaktadır. Cep telefonunuzla ya da 3G bağlantılı olan tabletiniz sayesinde uluslararası mobil cihaz kodu ile sizlerin hizmetine sunulmaktadır. Sizlere uluslararası cihaz kodu ne işe yarar nedir ve nasıl bulunur hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgi vereceğiz. Bu kod telefonunuzun ömür boyunca hep aynı kalmaktadır. Uluslararası mobil cihaz kimliği ya da kodu telefonunuzun kutusunda aynı zamanda garanti belgelerini de görebilirsiniz. Uluslararası mobil cihaz kodu cihazları tanınmakta ve onları otomatik olarak mobil sağlayıcı yolu sayesinde engelleme gibi birçok ama sayesinde işimize yaramaktadır. Bu cihazlar elbette kaybetmek istemeyiz. Android telefonlarda ise ayarlar ve sonrasında telefon hakkında menüsü altında konu hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgi alma imkânına sahip olabilirsiniz.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

iPhone marka telefonunuzda uluslararası cihaz kodunuzu olabilmeniz için yapmanız gereken şey; ayarlar daha sonrasında genel sonrasında hakkında menüsünden uluslararası cihaz kodunuz hakkında bilgi alabilirsiniz. Eski Sony ya da Sony Ericsson telefonları için uluslararası cihaz kodunu öğrenmeniz için yapmanız gereken tek şey seçenekler ve sonrasında durum butonunun altında uluslararası mobil cihaz kodunuzun bulduğunu yer olmaktadır. Onların kaybolması ya da çalınması durumunda koruma altına alabilmek için yapmamız gereken tek şey uluslararası mobil cihaz kodu not almamız gerekmektedir. Herhangi birimizin telefonun çalındığı zaman hizmet sağlayıcınız bu hususta sizden bilgi alma gereği hissetmektedir. Bazı telefonlarda ise bu sorgulama sistemlerinden bazı teknikleri kullanmanız mümkün olacaktır. Sizler uluslararası mobil cihaz kodunuzu telefonunuzdan *#06# tuşlarına tıklayarak öğrenme imkânına sahipsiniz. Uluslararası mobil cihaz kodu takibi telefonunuzun kendisinden ilk geldiği günden itibaren kayıt olarak yer almaktadır. Sizden dileğimiz kesinlikle hiç kimseyle uluslararası mobil cihaz kodunuzu paylaşmayınız. Sizlerin uluslararası cihaz kodunuzu bulabilmeniz için yazımızın devamında ayrıntılı bir şekilde bilgi vereceğiz. Aynı zamanda polisler de mobil cihazlarınızın çalındığı durumunda uluslararası mobil cihaz kutusu sayesinde takip işlemlerini tamamlamaktadır. Hırsızlar mobil cihazlar çaldıkları zaman uluslararası mobil cihaz kodunu masum bir kullanıcı ile değiştirmektedirler. 14 haneli bir sayı olan uluslararası mobil cihaz kodu iki haneli olan SV kodu ile beraber toplamda 16 haneye çıkmaktadır. Uluslararası mobil cihaz kodu 2004 yılında ortaya çıkmıştır. Yani bununla kesilip alakası yoktur. Uluslararası mobil cihaz kodunuzu değiştirilmesi yasadışıdır. Bu sonradan eklenmiş olan çoğunlukla sadece yeni cihazlarda bulunmaktadır. Cihazla sabit olarak bulunan uluslararası mobil cihaz kodu SIM kartınızda kesinlikle herhangi bir ilgisi yoktur. İsterseniz cihazınız mobilyalardan engellenebilir bu hizmet sizlere sağlanmaktadır. Telefonunun çalındığını takdirde ayarlarınızı sıfırlarsanız ya da sim kartını değiştirdiniz dahi uluslararası mobil cihaz kodu yine aynı kalacaktır. Bunun sonucunda ise uluslararası mobil cihaz kurumu ortaya çıkmaktadır. Sizlerde Uluslararası mobil cihaz kodunuzu mutlaka bir yere not ediniz.

Haberin Devamı