Gazete Vatan Logo

Cep telefonu alacaklar dikkat!

Yeni Torba Yasa ile ithal cep telefonu, televizyon, radyo, video, müzik seti, cep telefonu maliyetleri yaklaşık yüzde 16 arttı. Üreticiler döviz kurundaki artışa da bağlı olarak yakında ürünlerde fiyat ayarlamaları yapacak.

Artan döviz kuru ile 11 Eylül’de yürürlüğe giren torba yasa ile ithal cep telefonlarında ithal maliyetleri yaklaşık yüzde 16 artması üreticileri endişelendiriyor. Nokia Türkiye Genel Müdürü Sertaç Şener, torba yasanın yeni vergi yükleri getirdiğini kaydederek bunun etkilerini yakında ürünlere yansıtacaklarını söyledi.

Microsoft iki yeni telefonu Lumia 735 ve Lumia 830’u Türkiye’de satışa sunuyor. 999 liralık fiyatıyla bu ay piyasaya çıkan Lumia 735, geniş açısıyla selfie çekmeyi kolaylaştırıyor. Kasımda 1.299 liraya piyasaya çıkacak Lumia 830, Microsoft’un yeni amiral gemisi olacak. Sertaç Şener, iki yeni ürünü Letonya’nın başkenti Riga’da tanıttı.

Windows Phone olarak 24 ülkede en çok tercih edilen ikinci işletim sistemi olduklarını anlatan Şener, Windows mağazada şu anda 2 bini yerel 300 bin uygulama olduğunu belirtti. 2013 Kasım ayından bu yana Windows Phone olarak 15 Lumia çıkardıklarını anlatan Şener, akıllı telefonlarda 24 ülkede yüzde 10 pazar payını geçtiklerini Türkiye’de de hedeflerinin bu olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Yapılan araştırmalara göre her gün 100 milyon selfie çekildiğini ve bunların 17 milyonunun sosyal ağlarda paylaşıldığını belirten Şener, “Lumia 735, geniş açılı objektifiyle rahatça selfie çekmeye ve anında paylaşmaya imkân tanıyor. Hem gece hem gündüz çekimlerinde inanılmaz görüntü ve video kalitesi sağlayan Lumia 830, ZEISS lensli 10 MP PureView kameraya, RichRecording teknolojisine sahip olmanın yanı sıra optik görüntü sabitleme teknolojisini taşıyan gelmiş geçmiş en ince Lumia cihazı” diye konuştu.