Gazete Vatan Logo

Cep telefonlarına kaç taksit yapılabiliyor, taksit imkanı ne zaman sona erecek?

Vatandaşlar, cep telefonu satın aldıkları takdirde taksit yaptırma imkanları olup olmadığını öğrenmek isterken, telefon ve tablet alımlarına özel olarak yapılan taksitlendirme kampanyasının ne zaman sona ereceğini de merak ediyor. İşte cep telefonuna taksit imkanı sağlayan düzenleme ile ilgili detaylar ve uzatılan kampanyanın sona ereceği yeni tarih!

Cep telefonlarına kaç taksit yapılabiliyor, taksit imkanı ne zaman sona erecek?

Cep telefonu satın alırken taksit yaptırma imkanı geçtiğimiz yıllarda sona ermişti. Ancak daha sonra yapılan düzenlemeyle cep telefonu satın alırken vatandaşlara ödenen miktarı kredilendirme imkanı tanındı. Ancak cep telefonu alımında alınan ürünün fiyatına göre taksit sayısı değişiyor ve yapılan son değişiklik için sayılı günler kaldı.

CEP TELEFONU ALIRKEN TAKSİT İMKANI VAR MI?

Daha önce kanunda "cep telefonu, tablet ve bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi altı ayı aşamaz.” ibaresi varken bu cümle değiştirildi ve “tablet ve bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi altı ayı, fiyatı üç bin beş yüz Türk Lirasına kadar olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi on iki ayı, fiyatı üç bin beş yüz Türk Lirasının üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi altı ayı aşamaz.” şeklini aldı.

TAKSİTLENDİRME AVANTAJI İÇİN SON TARİH NE ZAMAN?

3 bin 500 liranın üzerine 6, 3 bin 500 liranın altına ise 12 taksit imkanı sunuluyor. Ancak bu maddegeçici olarak "12/B maddesinin ikinci fıkrasında fiyatı üç bin beş yüz Türk Lirasının üzerinde olan cep telefonu satışlarında altı ay olan taksitlendirme süresi 31/1/2019 tarihine kadar on iki ay olarak uygulanır." şeklinde değiştirilmişti. sürenin sona ermesine sayılı günler kala, geçtiğimiz hafta yapılan değişiklik ile cep telefonlarına 12 taksit imkanı 30 Nisan 2019 tarihine kadar uzatıldı.

Haberin Devamı