Gazete Vatan Logo

CEO'ya 70 milyon dolar

Teknoloji şirketi Yahoo, yeni genel müdürü Marissa Mayer'e verdiği paket dudak uçuklattı.

Teknoloji şirketi Yahoo, yeni genel müdürü Marissa Mayer'e verdiği paketin 70 milyon dolar değerinde olabileceğini açıkladı.

Mayer'in maaşı yılda 1 milyon dolar olacak. Ancak hisse senetleri ve hisse senedi opsiyonları ile birlikte paket kat kat büyüyor.

Mayer'ın maaşı her yıl gözden geçirilecek ve ikramiye hedefi de yıllık maaşının iki katı olacak.

Bu ikramiye üç yıl içinde nakde çevrilebilecek hisse senetleri cinsinden verilecek.

Mayer ayrıca beş yıl Yahoo'da kalırsa özel bir ikramiye de alacak.

Yahoo, bu rakamları Amerikan sermaye piyasasını denetleyen Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu'na yaptığı bildirimde açıkladı.

GENÇ, BAŞARILI VE HAMİLE

Google'ın ilk 20 çalışanından biri olan ve bu şirkette pekçok ürünün geliştirilmesine ön ayak olan Marissa Mayer bu hafta Yahoo'ya geçmişti.

37 yaşındaki Mayer, bir süredir istediği performansa ulaşamayan Yahoo'nun son bir yılda atadığı üçüncü genel müdür.

Altı aylık hamile olmasına rağmen genel müdürlüğe seçilmesi büyük yankı uyandıran Marissa Mayer, yalnızca birkaç hafta doğum izni kullanacağını ve bu dönemde tam zamanlı olmasa da çalışacağını söylüyor.

Mayer halen, süpermarket devi Wal-Mart, San Francisco Modern Sanat Müzesi, San Francisco Balesi ve New York City Balesi'nin yönetim kurullarında da görev yapıyor.

Yahoo, Google ve Facebook gibi rakipleri karşısında bir süredir zorlanıyor.

Hala ABD'nin en büyük internet portalı olsa da rakipleri kadar "sosyal" olamaması, şirketin zaafı olarak görülüyor. Bu da reklam gelirlerini olumsuz etkiliyor.

Yahoo hisseleri şimdilerde, bir dönemki tavan fiyatının sadece yarısına alıcı buluyor.

Yahoo'nun çözüm arayışında Google'ın eski yöneticilerinden birine yönelmesi teknoloji ve arama motoru gibi ürünlere daha fazla odaklanacağının habercisi olarak yorumlandı.

Haberin Devamı